FACEBOOK

Magyar-román pólórandevú Nagyváradon és Szolnokon

Magyar-román pólórandevú Nagyváradon és Szolnokon
hozzászólás, 2008.06.16.

Az ötkarikás felkészülés jegyében Románia legjobbjaival játszik a héten két alkalommal is barátságos mérkőzést az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott. Erről a hétfői edzést követően, a medence partján tájékoztatta a vezetést a csapat és a szövetség vezérkara. Az eseményen bemutatkozott a szövetség új szponzora, a MOL, amelynek idei (nem közölt összegű) juttatását kizárólag a magyar férfi csapat pekingi teljesítményének jutalmazására fordítják...

Kemény Dénes együttese előbb csütörtökön (19 órától) Nagyváradon vendégeskedik, majd másnap este (18 ó) már itthoni medencében, Szolnokon találkozik a két gárda. A románok ugyan nem jutottak ki a pekingi játékokra, ezzel együtt igen komoly játékerőt képviselnek, s nagyon is megfelelő értékmérőül szolgálhat a szövetségi kapitány számára a két összecsapás. A közös pólóhistória adatai szerint eddig 94-szer mérkőztek meg a felek, s a mérleg - amint azt a hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatón Török László sajtófőnök említette - nyomasztó magyar fölényt mutat, amennyiben 6 döntetlen mellett 81 győzelemmel alig 7 vereség áll szemben. Más kérdés, hogy a Kemény-érában nem termett babér a románoknak, a legszorosabb magyar siker is legalább kétgólos volt.

Az összejövetelen, amely stílusos környezetben, a válogatott jelenlegi budapesti edzéseinek otthonául szolgáló Széchy uszoda partján zajlott, Kemény kapitány a felkészülési mérkőzések hasznáról szólva elmondta, hogy a románokkal, majd a jövő hét szerdáján az Egyesült Államok együttesével tartandó meccsek, illetve a péntektől vasárnapig a görög, a montenegrói és a német válogatottat felvonultató szombathelyi ING Kupa egyként azt szolgálják, hogy minél több játékost kipróbálva meglelje az ideális csapatot. 

"Már a két magyar-román meccs is része annak a folyamatnak, amelynek célja, hogy a jelenlegi 18 játékosomból a legjobb 13-at válasszam ki a pekingi olimpiára" - hangsúlyozta a kapitány. A július 4. és 13. között esedékes malagai Európa-bajnokságra is kitérve, hozzátette, hogy az optimális összetételű olimpiai együttes kiválasztása és véglegesítése már csak azért is kényes feladat, mert az Eb 7-8 mérkőzésén nem lehet változtatni, utána pedig még kevésbé könnyű a csapatba bárkit is visszaépíteni. A keret május 26-a óta tartó olimpiai felkészüléséről annyit árult el, hogy a fiúk az eddigi nagy terhelés miatt igen fáradtak, de a hangulat jó, s mindenki motivált.

A sajtótájékoztatón a játékosok képviseletében jelenlévő Kiss Gergely elmondta, hogy Kemény Dénes tartotta a szavát, ahogy korábban ígérte, a közös felkészülés második hete még nehezebb volt, mint a már eleve nagy megterhelést jelentő első... A csapat egyik sztárja azonban hozzátette: a maga részéről örül az izomláznak, az időnkénti görcsnek, mert ez azt jelzi, hogy "csinálnak valamit" a vízben, aminek aztán meglesz az eredménye.

"Nyilvánvalóan nem a románok elleni két mérkőzésre készülünk most, de meg fogjuk becsülni a lelátó közönségét mindkét színhelyen, Nagyváradon és Szolnokon egyaránt" - fogalmazott Kemény Dénes. Kiemelte annak pikantériáját, hogy bár a románok játszanak hazai pályán, nagy magyar szurkolótáborra számít.

A szolnoki meccs házigazdája, a Szolnoki Főiskola SC részéről a kiváló játékos, a klub ügyvezető igazgatói tisztét is ellátó Mohi Zoltán elmondta, hogy "emberemlékezet" óta most először lép fel ismét a magyar válogatott náluk. Nagy érdeklődés előzi meg a meccset, amelyet nem az ob I-ben maradásért küzdő csapat otthonában, hanem a Tiszaligeti Strand és Termálfürdő medencéjében rendeznek meg.

A sajtótájékoztatót annak a megállapodásnak az aláírása zárta, amelyet a szövetség a MOL-lal (aláíró: Molnár Bánffy Kata szponzorációs vezető) kötött a férfi válogatott támogatásáról. A szponzoráció összegét nem árulták el, de a megállapodást az MVLSZ részéről aláíró Martin György elnök elmondta, hogy a szövetség jelen esetben csak "közvetítő", a támogatás teljes összegét a férfi csapat pekingi teljesítményének honorálására fordítják majd.

A "kétfrontos" magyar-román barátságos összecsapás mindkét fejezetét élőben közvetíti a Sport1 televízió. 

MTI és vlv

Képek az edzésről és a sajtótájékoztatóról

vlv-videók:


Sajtótájékoztató - Kemény Dénes I.



Sajtótájékoztató - Kemény Dénes II.



Sajtótájékoztató - Kiss Gergely



2 régi hozzászólás

Sándor hozzászólása
2008.06.17. 00:34

a szerbekkel való kétkapuzás többet ért mint az ilyen pofozógépverés

t hozzászólása
t9107
2008.06.16. 21:22

Hajrá Magyarok!