FACEBOOK

Könnyedén nyert az Eger, megizzadt a Honvéd és a Szeged

Könnyedén nyert az Eger, megizzadt a Honvéd és a Szeged
hozzászólás, 2008.03.02.

A vártnál nagyobb különbséggel, magabiztos játékkal győzött az Eger a Fradi vendégeként. Kásás Zoltán győzelemmel debütált a Szeged edzőjeként, újdonsült csapata az OSC otthonából hozta el a két pontot. A Honvédot vendégül látó Pécs egészen a második félidőig uralta a játékot, a tartalékos vendégek csak az utolsó tíz percben tudtak fordítani. A Vasas meccsén is a végére maradt a döntést Szentesen, ahol a sérülés után visszatért Varga-fivérek ontották a gólokat.

Egyetlen kapussal (Bisztritsányi) utazott a Honvéd csapata Pécsre, ahol a vendégek számára szokatlanul korán (11:30) kezdődő találkozón nem Gergely István volt az egyetlen hiányzó. Gór-Nagy Miklós megsérült, Hárai Balázs még a Volvo Kupán dőlt ki ideiglenesen a sorból, Vári Attila pedig a meccs előtt jelezte edzőjének, hogy nem tudja vállalni a játékot.
Álmosan indult a mérkőzés, sok pontatlan és eredménytelen támadással “ébredeztek” a csapatok. A Honvéd első két gólját a védekezésben is jeleskedő Szivós Márton szerezte, igaz, közben a hazaiak sem tétlenkedtek, így folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok. A nagyszünetre a Pécs került lépéselőnybe, sőt, a második félidőben kétgólos előnyre is szert tett (7:5). Sokáig úgy tűnt, hogy meleg percek várhatnak a Honvédra, de Paján és Székely révén előbb egyenlítettek, majd a záró játékrész előtt Vindisch a vezetést is megszerezte (7:8). Az utolsó negyedet jobban bírta a Honvéd az elfáradt pécsiek ellen, így nehézkedesen, nyögvenyelős játékkal bár, de elhozták Kiss Gergőék a két pontot.

Pécs - Honvéd 7:10 (3:3, 3:2, 1:3, 0:2)
Pécs, Vezette: Petik, Füzesi
Pécs: Gárdonyi – Czigány 2, DeBlasio, Kollár, Surányi 1, Babay 2, Bóbis 1. Cs: Seman 1, Szécsy D., Árky, Schmit. Edző: Ambrus Tamás
Honvéd: Bisztritsányi – Vindisch 1, Kiss G. 1, Kovács O. 1, Szivós 3, Fodor 1, Bárány. Cs: Székely 2, Paján 1, Molnár. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 6/1
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Cserével végleg kiállítva: Molnár (18. p.)

Sárga lap: Kovács I. (29. p.)

MOLNÁR TAMÁS 

A körülmények nem kedveztek nekünk, korán keltünk, sokat utaztunk, emellett Gergely Pista nem tudott velünk jönni, Vári Attila a meccs előtt lett rosszul, Hárai Balázs illetve Gór-Nagy Miki sérültek, nem tudtak játszani, így kevesen is voltunk, és talán egy kicsit félvállról is vettük a mérkőzést. Ennek megfelelően az elején kihagytuk a helyzeteinket, amitől a Pécs vérszemet kapott és a pécsi közönség és saját maguk számára egy nagyon szórakoztató meccset csinált.Azt gondolom, a meccs képe, és a háromgólos győzelem alapján, hogy ennél nagyobb arányú győzelmet kellett volna aratnunk. Ennél több kell majd jövő héten a Szeged, illetve azt követően a Vasas ellen. 

KISS GERGELY 

Fáradtak vagyunk, a csapatban sok sérült is volt, illetve még a múltheti válogatott edzéseket nyögte a csapat egyik fele, míg a másik fele a kemény klubedzéseket, úgyhogy nem volt ideális ez a hét, emiatt is rosszul játszottunk, a Pécs pedig nagyon jól küzdött, aminek a vége egy szoros meccs lett. Gratulálok a Pécsnek a helytállásért, mi pedig hoztuk a kötelezőt! 

SZIVÓS MÁRTON 

Igazság szerint nagyon gyengén játszottunk, a Pécs pedig jól, de a végén még így is kijött a két csapat közti különbség. Amikor nagyon kellett, akkor azért összeszedtük magunkat. Remélem, hogy tanulságos meccs volt számunkra. 

Gratulálok, a válladra vetted a kezdeményezést, nagyon éltél a vízben, különösen az elején! 

Köszönöm szépen! Igen, jól éreztem magam a vízben, de ennél azért nekem is többet kellett volna ma nyújtanom. Szerencsére nincsen semmi probléma, a jövő hét a fontos.



Mindössze húsz másodpercre volt szüksége az Egernek, pontosabban Kis Gábornak ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Marnitz Gergő előbb egyenlített a negyed közepén, majd röviddel később jó 8-9 méterről vette be Szécsi kapuját, ekkor vezetett először és utoljára a Fradi. Még az első játékrészben egalizáltak a vendégek (2:2), a másodikban pedig folytatták a gólgyártást, ahol először Hegedűs vette be a rossz napot kifogó Jászberényi kapuját, később Varga II. Zsolt folytatta a gólgyártást, a fiatal Kovács Gábor duplája pedig teljesen két vállra fektette a Fradit (2:6).
A nagyszünet után elkezdtek potyogni a gólok: a fegyelmezetten játszó egriek folyamatosan növelték az előnyt, a harmadik játékrész közepére 10:3-mas vezetésre tettek szert, az utolsó negyedet hat gólos előnnyel kezdték (5:11). A végjátékban leginkább Nyéki volt elemében, szinte minden szögből mattolta volt csapattársát, Jászberényit. A hazaiak csak Marnitz produkciójára lehetnek büszkék: a fiatal szélső jól mozgott a vízben, pár perccel a vége előtt megszerezte harmadik gólját is.
Egri részről egy érdekességet említhetünk meg: Feltham távollétében Bundschuh Erik “ugrott be” és hálálta meg góllal a bizalmat a Fradi elleni találkozón, ahol az Eger a vártnál sokkal simábban, a mérkőzést végig uralva győzött.

FTC – Eger 9:16 (2:2, 0:4, 3:5, 4:5)
FTC:
Jászberényi - Kállay 1, Dávid 2, Persely 1, Regős 2, Marnitz 3, Bálint. Cs.: Gerritse, Kaszper, Vrezgő, Hoppál. Edző: Somossy József
Eger: Szécsi - Decker Á., Kiss Cs. 1, Hegedüs 2, Császár, Kis G. 2, Biros. Cs.: Kovács G. 2, Nyéki 4, Matajsz, Varga II Zs. 3 (1/1), Bundschuh 1, Binder 1. Edzők: Gerendés György, Tóth Kálmán
Gól emberlőnyből: 10/4 és 10/7
Ötméteres: 0 és 1/1
Kipontozódott: Decker Á. (18. p.), Bálint (22. p.)


KIS GÁBOR

Örülök, hogy nyertünk ismét. Tartottunk ettől a mérkőzéstől, mert eddig amikor a Fradival játszottunk mindig szoros volt: utoljára a Szőnyi úton, azelőtt pedig Egerben is. Úgy számoltuk, hogy alaposan meg kell küzdenünk a győzelemért. Hál’ Istennek nem kellett annyira megküzdenünk, ami köszönhető a fegyelmezett játékunknak is, mert nem vettük félvállról ezt a mérkőzést. Jönnek a következő mérkőzések, amikre koncentrálni kell és amikhez ilyen meccsek kellenek. Ha hasonló játékot tudunk produkálni a Budva ellen is, akkor tudjuk hozni, amit szeretnénk. Gratulálok a csapatnak, mindenki fegyelmezetten játszott.

 

KISS CSABA

 

Nagyon készültünk erre a találkozóra, mert a Fradival az utóbbi két mérkőzésünk meglehetősen szorosra sikerült. Az eleje most is szoros volt, úgy érzem, hogy kevésbé voltunk összeszedettek a kelleténél, kapkodtunk. Az első negyed után sikerült megnyugodnunk, éreztük, hogy ha nyugodtan kijátsszuk a helyzeteinket és jobban figyelünk hátul, akkor nem lehet nagy gond. A második negyedet már magabiztosan hoztuk, nagyon jól működött a védelem is a mérkőzés hátralévő részében, elöl pedig kifejezetten szép gólokat is lőttünk.

Jászberényi-védés

Kimaradt Fradi-előny - kapufa

Varga II. Zsolt ötméteresgólja

Szécsi-védés

Egri előnygól - Binder

Egri előnygól - Nyéki

 

Nyéki távolról

 


A múlt heti Volvo Kupa alatt még regenerálódó Varga-fivérek visszatértek a vízbe a Szentes elleni soros bajnokin. Nagy szükség is volt rájuk, ugyanis csak ők ketten annyi gólt rámoltak be a hazai kapuba, ahányszor a szentesiek a 32 perc alatt összesen bevették Nagy Viktor kapuját. A találkozó kicsit nyögvenyelősen indult a Vasas számára, nehezen lendültek játékba, sok helyzetet puskáztak el. Egészen a harmadik negyedig tartotta magát a hazai gárga, addigra azonban megszokta a vizet a bajnokcsapat és magabiztos befejezéssel biztosította a két pont sorsát.

Szentes-Vasas 8:15 (2:4, 2:2, 2:4, 2:5)
Gólszerzők: Varga Dániel, Varga Dénes 4-4, Mátyás, Katonás 2-2, Steinmetz Á., Kovács R., Tóth M.


NAGY VIKTOR

A harmadik negyedig szoros volt a találkozó, még 6:6 is volt. A hátrányvédekezésünk sajnos nem volt az igazi, elég sok fórt belőttek a szentesi játékosok. Elöl sok helyzet maradt ki, sok kapufát lőttünk, kicsit nehezen szoktuk meg a csúszós vizet, de a negyedik negyedet földényesen nyerve hoztuk a kötelezőt.


Mint ismeretes, Kásás Zoltán szerdától átvette a Szeged csapatának irányítását. Baksáék az OSC-nél vendégszerepeltek, az új edző bemutatkozása felemásra sikeredett. A Szeged hozta ugyan a kötelezőt a bajnoki seregható ellen, de a játékon bizony van mit javítani az elkövetkezendő napokban. A vendégek végig arra koncentráltak, hogy "Zoli bácsi" kéréseinek eleget tegyenek, de a kivitelezésbe sok hiba csúszott még. Mentségükre szól, hogy mindössze négy napja edzenek együtt új szakvezetőjükkel. Ahogy a szoros negyedek is mutatják, az OSC végig partiban volt, az eredménnyel minden bizonnyal ők az elégedettebbek, nem pedig a Honvéd elleni, jövő vasárnapi rangadóra készülő Szeged.

OSC-Szeged 8:11 (2:3, 2:3, 2:3, 2:2)

BAKSA LÁSZLÓ

Örülök neki, hogy nyertünk, annak pedig külön örülök, hogy Zoli bácsi sikeresen debütált a kispadon. A játékról azt gondolom, hogy lesz még jobb is. Próbáltunk olyan dolgokat csinálni, amiket Zoli bácsi kért, mind védekezésben, mind támadásban. Ezek nem annyira sikerültek egyelőre, de még csak négy napja edzünk együtt. Jövő hét vasárnap a Honvéd ellen játszunk rangadót, bízom benne, hogy addigra már elég stabilak leszünk. Mindenképpen győzni szeretnénk, de hogy ez sikerülni fog-e, az más kérdés.

Zoli bácsi elégedett volt veletek?

Elégedett nem volt, de azért örült a győzelemnek.


 

További eredmények:

BVSC-Fehérvár 11:5

Szolnok-UTE 9:9

17 régi hozzászólás

Sportrajongó. hozzászólása
2008.03.03. 18:39

Hajrá Honvéd-Dominó!!!!!!!!!!!!!!!!

Szurkoló hozzászólása
2008.03.01. 21:31

Sándor, nem adta ki a Fradinak ma este!

wp07 hozzászólása
wp075371
2008.03.01. 21:30

Csirics!! Nem lesz maradásod az egri uszodában!!!!!!!!!!!!! CSAK AZ EGER!!!!!!!!!!!!!!

Giorgio hozzászólása
2008.03.01. 21:23

JASU, nagyon gyenge napot fogtál ki.

fikusz hozzászólása
fikusz5369
2008.03.01. 20:43

hajrá szeged,hajrá 'Apu'...!!!!!!

Barbee hozzászólása
Barbee5367
2008.03.01. 20:21

Egyet értek Mindenkivel aki az Egernek szurkol... Ök a legjobbak:)(L) és hát persze hogy sokan leszünk a köv meccsen:) egyetértek Kiruval

Kiru hozzászólása
Kiru5366
2008.03.01. 19:53

Ciric gyere le 15-én Egerbe, leszünk egy páran az uszodában!

ciric hozzászólása
ciric5364
2008.03.01. 14:47

davaj budva!!!!!!!!!!

Kiru hozzászólása
Kiru5363
2008.03.01. 10:56

HAJRÁ EGER!!

Spider hozzászólása
Spider5362
2008.03.01. 10:36

Hajrá Kása! Hajrá Eger!

egri hozzászólása
egri5360
2008.03.01. 09:46

Egeerrrrrrrr! Mikor lesz már végre márc.15!!!!!!! Hajrá Eger!!!!!!!!!

Bia hozzászólása
Bia5359
2008.03.01. 09:03

Hajrá VASAS! Remélem már Vargákkal!

déli sark hozzászólása
2008.03.01. 08:09

Petar Tr = Petar Tribojevics???? asszem így írják...

Roland hozzászólása
Roland5357
2008.03.01. 07:37

Csak az Eger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

janika hozzászólása
janika5356
2008.03.01. 07:06

Nem Ő lesz mert jön Koko Papesszal meg Rajmival, a Geri meg megy a Fradiba...Beck bejött a Vodfonnal a szöv-be, T-mobil meg ki a poloból

Sándor hozzászólása
2008.02.29. 23:48

Hajrá Fradi!

Petar Tr hozzászólása
2008.02.29. 23:45

Sok sikert "Apu"!!!Remélhtöleg te leszel jövöre is az edzö Szegeden és sok szép sikert érsz majd el...