FACEBOOK

Magyarország-Grúzia 18:5

Magyarország-Grúzia 18:5
hozzászólás, 2016.07.16.

Magabiztos győzelem az eső miatt fedett uszodában rendezett meccsen a grúzok ellen. Folyamatosan bővülő vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Benu Kupa, 2. nap

Horvátország-Ausztrália 13:8 (5:1, 4:0, 2:4, 2:3)
G.: S. Sukno 5, Buljubasics, Bukics 2-2, Buslje, Loncsar, Jokovics, Petkovics, ill. Younger 3, Roach 2, Coterrill, Swift, Kayes


Magyarország-Grúzia 18:5 (4:0, 7:0, 2:3, 5:2)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda (fedett), v.: Severo (olasz) Schwartz (izraeli)
Magyarország: Decker A., Erdélyi 5, Vámos 1, Decker Á. 1, Szivós 1, Varga Dániel 2, Tóth M. 1. Cs.: Zalánki 1, Manhercz K. 2, Hosnyánszky 2, Kis G., Bedő 2, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Grúzia: Subladze, Tsrepulia 1, Imaisvili, Bitadze, Kvedeliani 1, Jelaca 2, Rurua 1. Cs.: Kavtaradze, Kazakisvili, Rusisvili, Jakhaia, Csikvimidze. Szövetségi kapitány: Jovan Popovics
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 0/7
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: Jelaca
Piros lap: Jovan Popovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Két negyedig nagyon jó játék, utána kiengedtünk, több hiba volt elöl is, hátul is. Összességében olyan meccs volt, amilyen szokott lenni egy magyar-grúz.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Varga Dániel első gólja

2:0 - Tóth Márton gólja

3:0 - Zalánki gólja

4:0 - Erdélyi első gólja

5:0 - Erdélyi második gólja

6:0 - Manhercz Krisztián első gólja

7:0 - Bedő első gólja

8:0 - Bedő második gólja

9:0 - Hosnyánszky első gólja

10:0 - Erdélyi harmadik gólja

11:0 - Manhercz Krisztián második gólja

12:0 - Varga Dániel második gólja

12:1 - Khvedeliani gólja

12:2 - Rurua gólja

13:2 - Erdélyi negyedik gólja

13:3 - Tsrepulia gólja



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Gratulálok a mai győzelemhez. Egy nagyon furcsa meccs volt, rengeteg gólt dobtatok, egy kicsit a két félidő között volt különbség, például, hogy nullára hoztátok az első két negyedet. Hogy értékeled?

- Azt mondom, hogy betöltötte azt a funkciót a meccs, amit szántunk neki, azt hogy sok lefordulásunk legyen, gyakoroljuk a lefordulás-megoldásokat. Bizonyos dolgokat még gyakoroltunk, amiket szerettünk volna és az első két negyedben, azt mondom, hogy remekül működött támadásban, védekezésben is. Nagyon jó volt, hiszen nem kaptunk gólt az első két negyedben. A második két negyedben viszont azért voltak könnyelműségeink hátul is, elöl is, de nekem ez így viszonylag elfogadható így, mert holnap reggelre készülünk. Ez a meccs rávezető volt arra, hogy holnap az ausztrálok ellen, korán reggel jól játsszunk.

- Mennyire jelentett nektek módosítást, változást, mennyire volt hatással rátok az, hogy be kellett jönni fedettbe?

- Keskenyebb a pálya picit, ezzel módosult, de nagyon jó hangulat van a zárt tér miatt, nagyon hangosak voltak a nézők, még akkor is, ha talán kevesebben voltak, mint tegnap. Úgyhogy mindenképpen jó hangulatot csináltak még egy ilyen 18:5-ös mérkőzésen is.

- Holnap mi a cél az ausztrálok ellen?

- Örülök, hogy ma ilyen rosszul játszottak az ausztrálok, mert ez azt jelenti, hogy holnap reggel jól fognak és ez nagy próbatétel nekünk. Az ausztrálok mindig nehéz ellenfelek és a korán reggeli mérkőzés még ad egy plusz nehézséget.

- Gratulálok és jó pihenést kívánok.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz, Attila. Gratulálok a győzelemhez is meg a teljesítményedhez is, ritkán mondhatja el egy kapus, hogy nullára hozott le egy meccset... Hogy értékeled a történteket?

- Köszöntöm a vlv nézőit! Nagyon örülök, hogy így tudtuk kezdeni ezt a meccset, mert tudjuk, hogy a kötelező győzelmek mindig nehezek - mert kötelezők. De ezt most nagyon jól abszolválta a csapat. Azt gondolom, amiket Tibi kért tőlünk, a taktikai utasításokat, maradéktalanul megvalósítottuk. Természetesen voltak hibák, mindig is lesznek.

Holnap nagyon nehéz ellenféllel játszunk, az ausztrál válogatottal, most már oda kell sorolni őket az elit csapatok közé attól függetlenül, hogy ma nem játszottak jól a horvátok ellen. Erős ellenfél lesz ez a csapat az olimpián bárki számára. Egyébként látszódik, hogy az olimpia közelsége milyen figyelmet vált ki az emberekből, a mai meccsen láttuk, hogy a játékosok is mennyire küzdöttek és ezt nem is a grúzokra értem elsősorban, hanem a saját csapatunkra. Gratulálok mindenkinek, alszunk egyet - szerintem hétkor már reggelizunk...

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Erről a meccsről nehéz mit mondani. Jó volt az elején, odafigyeltünk, aztán a végére talán egy kicsit kiengedtünk, aminek Tibi nem igazán örült. Kaptunk gólokat, de tudtunk olyan dolgokat gyakorolni, amit szoros meccsen nem lehet, úgyhogy biztosan ennek is volt haszna.

- Ez a meccs, most a körülményektől, hogy nézők, meg fedettben volt, ezektől eltekintve, könnyebb volt mint egy edzés?

- Attól is függ, hogy milyen edzés, de úgy gondolom, hogy talán egy lazább edzésnek felfogható volt. Olyan edzés, amin gyakoroltunk mindent, taktikai edzés, ami amúgyse annyira fárasztó, inkább fejben kell odafigyelni, úgyhogy szerintem ez ilyen volt.

- A tegnapi meccsre egy fél mondat erejéig visszatérve: nagyon fontos, hogy valaki akkor hozza a jó formát, amikor arra a legnagyobb szükség van. Úgy érzed, hogy így volt tegnap?

- Igen, lehet hogy ez így történt, de hát mindenki csinálta a dolgát és az, hogy most nekem jött össze..., szerintem holnap lehet, hogy másnak jön össze, de hát pont ezért vagyunk jó csapat, úgy gondolom, mert mindig lesz olyan, akinek sikerülni fog kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

- Hát azért az számít, hogy ki milyen formában van. Tudod tartani ezt a mostanit? Mert ez most elég jó.

- Azon leszek, de szerintem erre Tibi is odafigyel, mert látja, hogy jó formában vagyunk és hát biztos tudja, hogy mit kell ilyenkor csinálni, úgyhogy igen, remélem.

- Holnap mi várható az ausztrálok ellen?


- Egy kicsit komolyabb mérkőzés, mint ez. Harcosak lesznek biztos, erősek, úgyhogy szoros lesz, de biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Játszottunk már a grúzokkal, tudtuk, hogy milyen erőt képviselnek és ennek megfelelően próbáltuk komolyan venni ezt a mérkőzést és felhasználni arra, hogy továbbfejlődjünk. A tegnapi meccset még elemeztük a mai mérkőzés előtt és inkább nem is a grúzokra készültünk, hanem saját magunkkal foglalkoztunk, hogy a tegnap elkövetett hibák számát mára lecsökkentsük.

- Hogy sikerült ez?

- Szerintem jól sikerült, bár a harmadik negyedet egy kicsit elkönnyelmüsködtük, viszont utána a negyedik negyedben, úgy érzem, hogy helyreállt  rend és  voltak látványos megoldásaink.

- Holnap mi lesz az ausztrálok ellen?

- Korán kelés lesz az ausztrálok ellen. Gyakoroljuk azt, hogy fel tudjunk pörögni az első negyedtől egy fontos mérkőzésre.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BENEDEK TIBOR az M4 Sportnak elmondta, hogy ezen a meccsen nem volt feladat meghatározott számú gólt lőni vagy kapni, most más dolgokat adott ki teendőként, s azokat sikerült is megoldani.

- Az első két negyedben nagyon határozottan védekeztünk és többé-kevésbé be is lőttük a helyzeteinket. A második félidőben viszont hibáztunk a védekezésben is és a ziccereinknél is, egy párszor elkönnyelmüsködtük, de mivel holnap reggel mérkőzést játsszunk ez egy picit valószínűleg benne volt a csapatban, már kiengedett a  meccs második felében.

- Mi az amit egyébként lehet hasznosítani egy ilyen találkozón? Ha most a felkészülést nézzük.

- A szoros emberfogást mindenképpen, illetve a jó lefordulásokat, sok lefordulásunk volt, ezen kívül nagyon semmit, ez egy könnyebb meccs volt, azért, hogy holnap jól tudjunk játszani reggel az ausztrálok ellen.

- Gratulálok és sok sikert a holnap délelőtti játékhoz.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ERDÉLYI BALÁZS az M4 Sport gratulációjára úgy reagált: lehet, hogy ez a mai meccs "neki volt kitalálva", de jobban örült volna, ha a vasárnapi, ausztrálok elleni az "övé".

- Örülök, hogy ma jól ment, tényleg beszéltük a többiekkel a meccs előtt is, láttuk, hogy milyen sokan kijöttek  a rossz idő ellenére is és úgy voltunk vele, hogy ha már kijöttek, akkor próbáljuk őket kiszolgálni. Hogy nekem ma több gólt sikerült lőni, ennek örülök, de igazából a holnap reggeli meccs lesz - én úgy gondolom - az egyik legfontosabb a tornán.

- Egy ilyen mérkőzésen mennyire nehéz végig maximálisan koncentrálni, mert az azért látszódott, hogy Benedek Tibor kért egy agresszív, szoros védekezést, ami nyilván segíti ezt és ezt azért is kérdezem, mert hogy ha az olimpián nézzük az ellenfeleket, azért lesznek papíron könnyebb ellenfelek, akár Japán, akár Brazília.

- Egy ilyen csapatnál azért nehéz volt, megmondom őszintén, nyilván, akik ott lesznek az olimpián ennél sokkal jobb csapat mindegyik, hiába, hogy gyengébbek azért a grúzoknál sokkal erősebbek, de megnéztük a tegnapi videót és azért volt egy jó pár hiba a védekezésben ezeket próbáltuk kijavítani, tehát ez mindenképpen adott motivációt, hogy végig egy kicsit jobban tudjunk koncentrálni.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL az M4 Sportnak elmondta, hogy szerinte nem sok hasznsítható elem volt ezen a meccsen.

- Én két érzelmi dolgot emelnék ki a mai mérkőzésből, taktikáról, szakmáról nem szívesen beszélek, jön majd úgy is a szövetségi kapitány és elmondja. Az, hogy eljött ide ennyi ember, nekünk nagyon jólesik, nagyon jól reprezentálja, hogy a vízilabda mennyire népszerű Magyarországon, annak ellenére, hogy milyen időjárás van, annak ellenére hogy a két csapat között milyen minőségbeli különbség van, szóval köszönöm mindenkinek, aki ma itt volt! A másik érzelmi dolog egyéni jellegű, itt játszottam az első OBI-es meccsemet, ebben a medencében és jó volt egy kicsit visszaemlékezni az elmúlt húsz..., maradjunk abban, hogy sok évre. :-)

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Várható: gólok.


A torna utolsó napjának programja

Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, fedett, 50-es medence:


10.00 Magyarország-Ausztrália - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

11.30 Horvátország-Grúzia



vlv-képek a Horvátország-Ausztrália meccsről


vlv-képek a Magyarország-Grúzia meccsről