FACEBOOK

Magyarország-Brazília 14:5

Magyarország-Brazília 14:5
hozzászólás, 2016.07.09.

Helyenként parádés játékkal kilencgólos győzelem az olimpia házigazdája ellen. vlv-riport a miskolctapolcai helyszínről nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Brazília 14:5 (1:1, 7:2, 3:1, 3:1)
Miskolctapolca, v.: Alexandrescu (Románia), Tóth F. (Románia)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Vámos 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 5, Tóth M. 3. Cs.: Zalánki 2, Manhercz K. 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Kis G., Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Brazília: Soro, Crivella, B. Gomes 2, Delgado, Silva, Perrone, Vrlics 1. Cs.: G. Gomes, Alonso,

Salemi, Rocha, Guinardes 2, Correra, Franco. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 1/8
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -
Kipontozódott: Decker Á., ill. B. Gomes, Silva

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR nyilatkozata közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

Az első negyed nehezen indult, de aztán úgy játszottunk, ahogy szerettem volna.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Tóth Márton első gólja



Gomes első gólja


Varga Dániel gólja


Tóth Márton harmadik gólja


Varga Dénes második gólja



Guinardes második gólja


Varga Dénes harmadik gólja


Varga Dénes negyedik gólja


Varga Dénes ötödik gólja


Gomes második gólja



Benedek Tibor a vlv-nek

- Gratulálok,Tibor ehhez a mai teljesítményhez, az eredményhez is, gondolom, hogy felhőtlenül elégedett vagy.


- Igen, jó érzéseim vannak. Az első negyedben gond volt még azzal, hogy felvegyük a ritmust, voltak még hibáink, de a második negyedtől kezdve nagyon jó, dinamikus, harcos csapat volt, sok jó lövéssel, sok jó egyéni teljesítménnyel, kilenc blokkal, úgyhogy ez tényleg jó kezdése volt ennek a csapatnak erre az utolsó egy hónapos felkészülésre.

- Az, hogy a brazil csapat ellen tudtunk ilyen sok egészen parádés gólt lőni - nagyon komoly csatárteljesítmények voltak, egyéni és csapat is, - ez mennyire mérce? Hova helyezhetjük ezt a brazil csapatot?

- A brazilok nem az esélyesei a riói olimpiának, de szerintem a csoportban fognak meglepetést okozni, legalább egyet - remélhetőleg nem mi leszünk ennek elszenvedői...  Úgyhogy készülni kell rájuk, mert ahogy tavaly megverték a Világligában a horvát válogatottat, bennük van egy jó mérkőzés bármikor. Ezt megmutatták tegnap este, amikor nehéz helyzetbe hoztak minket az edzésen. Ez most könnyebb volt, de most mi voltunk otthon, Rióban ő lesznek otthon, annyiban lesz más, de a két csapat között a négy-öt gólos különbség szerintem reálisan megvan.

- Igen, több játékos is mondta, hogy kellett a tegnap esti edzőmeccs ahhoz, hogy ma ilyen legyen, most viszont megint egy nagyon komoly győzelem, egy nagy arányú győzelem marad a zsigerekben. Van ezzel kapcsolatban feladat, nem most, hanem majd ott kint, hogy ne erre emlékezzenek a fiúk, hanem a tegnap estére?

- Ha jól emlékszem, a brazilok elleni mérkőzés az utolsó csoportmecsünk, addigra már annyi minden fog velünk történni, hogy ez, amit itt játszottunk velük, szerintem már nem lesz benne a fejekben, sokkal inkább meg fogja határozni a "fejeket", hogy mi történt az első négy csoportmeccsen, úgyogy ebből most nem vonnék le nagy következtetést.

- A programotok hogy alakul a jövő héten?

- Most van két nap pihenőjük a fiúknak, utána megint jön egy kicsit erősebb fizikai rész és abból megyünk be a Benu Kupába. A horvát válogatottal játsszuk az első mérkőzést, amit mindenképpen szeretnék megnyerni, hiszen a velük vívott legutóbbi meccset elvesztettük, fontos lenne nekünk, hogy ezt az itthoni mérkőzést megnyerjük.

- Köszönöm szépen, Tibor.



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz, Dumi! Gratulálok a győzelemhez, a csapatkapitányi debütáláshoz, az öt gólodhoz! Erre szokták azt mondani, szerintem, hogy "nagy kedvvel játszottál".

- Nem akartam a csapat részéről sem, hogy bármiféle extra dologba belemenjünk, de aztán a végén belefért, mert elfáradt a brazil csapat és kijött a két csapat közötti különbség.

- Mennyit adtatok ki magatokból? Mennyi maradt még bennetek?

- Fogalmam sincs. Nem mérvadó azért, mert a felkészülés bizonyos fázisában vagyunk, amikor a formánk nem célszerű, ha százszázalékos. Arra törekedtünk, hogy ne csináljunk bravúrt, ezáltal nem voltunk százszázalékosak.

- Milyen érzés volt a csapatkapitányi szerepkör, volt-e már most olyan meccs közben, amikor "uraltad a dolgokat"?

- Volt egy-két olyan támadás, amikor úgy éreztem, hogy fontos volt, amit hozzátettem, vagy mondtam, de alapvetően profi játékosokkal vagyok körülvéve, és van egy taktikánk. Ha az nem működik, vagy esetleg ki kell lépni ebből, akkor lépek én szerepbe – ma erre nem nagyon volt szükség.

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla) 



Nagy Viktor a vlv-nek


- Gratulálok, Viktor! Kevés gólt kaptál ma, elégedett vagy?

- Hát, ha többet lövünk, kevesebbet kapunk, az mindig jó, mert nyerünk.:-) Persze, elégedett vagyok. Jól védekeztünk, odafigyeltünk azokra a dolgokra, amiket megbeszéltünk. Nagyon jó kis barátságos meccset játszottunk, egy nagyon szép környezetben, jó közönség előtt, úgyhogy semmire sem lehet panasz.

- Nem számítottál egy kicsit nagyobb ellenállásra a brazilok részéről?

- Nézd, tegnap délelőtt játszottunk velük körülbelül egy ilyen eredményt, estére kicsit lazábban ugrottunk be, és már kettővel, hárommal is vezettek a meccs folyamán. A végén eggyel, vagy kettővel nyertünk, de az sokkal szorosabb volt. Ennek hatására ma úgy ugrottunk be, hogy komolyabb ellenállás kell ahhoz, hogy kijöjjön a két csapat közötti különbség - és ez meg is lett.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Gratulálok neked ehhez a fölényes győzelemhez, és a három gólodhoz is! Milyen érzés volt ma itt játszani?

- Köszönjük szépen! Nagyon jó érzés volt, és remek hangulatot teremtettek itt a fürdőzők, szurkolók, helybéliek, úgyhogy nagyon köszönjük nekik a buzdítást! Nagyon magabiztosak voltunk, elsősorban védekezésben, és abból építkeztünk támadásban. Ehhez a fölényes győzelemhez az is kellett, hogy tegnap játsszunk két edzőmérkőzést a brazilokkal, amiből a délelőtti szintén ugyanilyen sima volt, viszont a délutáni meg nagyon szoros. Az az eredmény felpaprikázott minket, és a legjobb tudásunkra szükség volt, hogy ilyen sima győzelem legyen.

- Mennyire volt furcsa, hogy ma ezen a meccsen három center játszott a magyar csapatban?

- Igen, már a montenegrói edzőtáborban is három centerrel játszottunk minden mérkőzésen. Nyilvánvalóan ez a hosszú felkészülés során a centereknek könnyebbség, hiszen mire elérkezünk az olimpiára, Pufinak és Kis Gábornak a legjobb állapotban kell lennie – úgyhogy ez valószínűleg ezt a célt szolgálja.

- Milyen érzés lesz neked felszállni a gépre, „edzőpartnerként”?

- Egy sportembernek ugye mindig az a célja, hogy olimpián szerepeljen, emiatt csalódott vagyok, hogy nem lehetek benne a tizenháromban. De ez már a múlt, és most már valamilyen szinten a jövőre kell gondolni. A magyar válogatott és a magyar nemzet is megkívánja azt, hogy sikeres olimpiai szereplésünk legyen, és ha most nekem ebben az a feladatom, hogy a két centert egy kicsit tehermentesítsem a felkészülés során, akkor ez ugyanolyan megtiszteltetés, és a legjobb tudásom szerint fogok eljárni. Reméljük, hogy ez így lesz a legjobb.

- Marci, jó utat kívánok neked, és jó munkát!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Manó! Gratulálok, egy újabb meccs a válogatottban! Ez most milyen volt?

- Nagyon jó érzés volt végre hazai közönség előtt játszani, ráadásul a szurkolók nagyon különleges hangulatot varázsoltak – ezt meg is kell, hogy köszönjem az egész csapat nevében. Véleményem szerint jól játszottunk, kiszolgáltuk a közönséget.

- Mi volt ma furcsa ebben a meccsben, volt-e valami szokatlan a játékban, azon kívül, hogy strandon játszottatok?

- Nem mondanám, hogy volt bármi különös…

- Három center...

- Három center, de azért a felkészülés során ez gyakran jellemző volt a csapatunkra. Inkább azt mondanám, hogy ilyen buzdító közönség előtt ezen a nyáron még nem játszottunk – ez volt az, ami „furcsa” volt, de inkább pozitív irányban.

- Mennyire vagy fáradt, így gyakorlatilag a konkrét olimpiai felkészülés kezdetén?

- Ez most még egy fizikai hét volt – habár egész sok pihenőt kaptunk –, most van két nap pihenőnk, aztán kezdjük elölről az egészet, mert hétvégén Benu Kupa.

- Jó munkát kívánok neked, és jó pihenést a hétvége hátralévő időszakára!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Benedek Tibor az M4 Sportnak elmondta, hogy a csapatnak az első negyedben voltak nehézségei, a reggeli tornaterem és a vízi edzés is benne volt az izmaikban,  ezért nem volt elég dinamikus  a csapat, de utána elkezdtük a játékunkat játszani és a második negyedtől azt a játékot játszotta a csapat amit szeretett volna.

- Itt most már a védekezésben forognak a játékosok, elég sok játékos kap szerepet a center lefogásában, ezért lehetőség nyílik arra, hogy minden védő játékos akár támadó szerepben is nagyobb részt kapjon. Igazából ez volt az egyetlen amit talán próbálgatásnak lehet nevezni, de különben már azt a játékot játszottuk amit elképzelünk. És ebben azért  volt két plusz center, Tóth Márton és Bedő Krisztián. így lehetőség volt arra, hogy Kis Gábor többet pihenjen.  De a játék képe az már afelé megy amit elvárunk a csapattól.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)