FACEBOOK

Péntektől vasárnapig: Duna Kupa Kassán

Péntektől vasárnapig: Duna Kupa Kassán
hozzászólás, 2015.12.17.

Három meccset játszik a hét végén az Eb-keretből kialakított 14 tagú magyar válogatott Kassán.

A Duna Kupa az egyik legnagyobb múltra visszatekintő nemzetközi torna Európában. A magyar válogatott legutóbb 2006-ban vett részt a tornán (akkor Nyitranovákiban rendezték meg), s meg is nyerte.

Amikor a mostani versenyt szervezték, még úgy tudtuk, hogy a horvát válogatott is részt vesz a tornán, ők azonban később jelezték, nem tudnak Kassára menni, mert az USA meghívását elfogadva az amerikai válogatottal közös edzőtáborozáson vesznek részt Kaliforniában. (Már meg is kezdték egyébként a közös munkát.)

Ettől még a hétvégi három meccs jó erőfelmérő lesz és egyben újabb lehetőség Bedek Tibor számára, hogy éles helyzetben vizsgálja meg a válogatottba aspiráló jelöltek teljesítményét.

A ma este Kassára utazó csapat:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.


Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Varga Dániel és Varga Dénes nem utazik, de ők is megkezdik a munkát, itthon edzenek, együtt.

A szövetségi kapitány korábban közölte, hogy Kassa után szűkíti 16 tagúra a jelenleg 19-es keretet. S az év utolsó napjaira eső horvátországi edzőtáborozást követően jelöli ki a januári Eb-n részt vevő 13-at.

A KASSAI TORNA PROGRAMJA:

Péntek

18.00 Magyarország-Franciaország

19.30 Szlovákia-Románia

Szombat

18.00 Románia-Franciaország

19.30 Szlovákia-Magyarország

Vasárnap

10.00 Magyarország-Románia

11.30 Szlovákia-Franciaország

Tévéközvetítésről nincs tudomásunk és anyagi helyzetünk továbbra sem teszi lehetővé, hogy elkísérjük a csapatot (a januári győri Volvo Kupán már nagy valószínűséggel, a belgrádi Európa-bajnokságon pedig biztosan ott leszünk).