FACEBOOK

U17 - Új korosztály lép porondra

U17 - Új korosztály lép porondra
hozzászólás, 2015.04.20.

Horkai György hétfőn kijelölte a nyári U17-es Európa-bajnokságra készülő keretet.

Ez a korosztály most lép be a válogatottak nemzetközi versenyrendszerébe és érdekesség, hogy első világversenyét, az Eb-t az első alkalommal sorra kerülő Európai Játékok keretében rendezik meg az azerbajdzsáni Bakuban, június 12. és 21. között.

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Bár új korosztályról van szó, a keret két játékosa Nagy Ádám és Vadovics Viktor már tavaly világbajnoki címet szerzett. Ők a csapat legnagyobb erősségei, de sokat várok a Vasas felnőtt csapatában is gyakran játéklehetőséghez jutó balkezes Burián Gergőtől is.

Az edzések már ezen a héten megkezdődnek, de a bajnoki helyosztók miatt a teljes keret április 30-án vág neki a közös munkának. A program sűrű, május 5-én elmegyünk Bakuba, az Eb helyszínére, felkészülési tornára kaptunk meghívást úgy, hogy valamennyi költségünket fedezik. Az ellenfelek: Azerbajdzsán, Grúzia, Görögország, Kazahsztán, Olaszország, Oroszország és Törökország.

Ezt követően Belgrádban veszünk részt közös edzőtáborozáson a szerb korosztályos válogatottal, majd május 22-23-24-én Stutgartban játszunk felkészülési tornán, ahol a németek mellett a szlovákok, a montenegróiak és a szerbek is ott lesznek. Ezután, május 29-30-31-én Szentesen lesz egy torna, ezen a szerbekkel, Montenegróval, a görögökkel és az olaszokkal meccselhetünk. Az olaszok itt maradnak, velük közösen edzünk a következő hét elején és a tervek szerint 10-én indulunk Bakuba.

Nagy az igénybevétel, nincs sok idő az edzésekre, mint a programból látható, elsősorban mérkőzéseken, éles helyzetben próbáljuk majd összeszoktatni a csapatot.

Az Eb-n a csoportunkban a házigazda Azerbajdzsán, Románia és Németország szerepel. Fontos a csoportgyőzelem, ha ez sikerül, akkor a montenegrói-horvát-görög-török csoport második helyezettjével vívjuk az első ki-ki meccset. A hivatalos cél ugyanaz, mint a magyar vízilabdasport jelenlegi időszakában minden világversenyen: a legjobb négy közé kerülés.


Az U17-es válogatott 18-as Eb-kerete (zárójelben a játékos klubja és születési évszáma):

Bányai Márk Attila (Honvéd, 1999), Dévai Kristóf (Vasas, 1998), Jókai Miklós Gergely (FTC, 1999) - kapusok
Ágh György (BVSC, 1999), Balli Kristóf Sándor, (UVSE, 1998), Bencz Rolf (Vasas 1998), Burián Gergely (Vasas, 1998), Fekete Gergő (Debrecen, 2000), Hajdú Attila (Békéscsaba, 1999), Kardos Alexander (KSI, 1998), Korbán Richárd (Honvéd, 1998), Kósa Balázs (KSI, 1999), Nagy Ádám (UVSE, 1998), Sebestyén Balázs (Tatabánya, 1998), Sugár Péter (BVSC, 1999), Teleki András (Szolnok, 1998), Vadovics Viktor (UVSE, 1998), Zerinváry Lóránd (KSI, 1998) - mezőnyjátékosok


Vadovics Viktor


Nagy Ádám

Címkék:
Horkai György U17