FACEBOOK

Volvo Kupa-sajtótájékoztató

Volvo Kupa-sajtótájékoztató
hozzászólás, 2015.02.10.

A hétvégi Volvo Kupa az egyik legrangosabb nemzetközi vízilabdatorna a világon. Kedden nagy érdeklődés mellett tartották meg a rendezvény sajtótájékoztatóját.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a kupa történetében mindig olyan helyszínt választottak, ahol új létesítményben játszhattak, s ahol ugyanakkor minőségileg és mennyiségileg is jelentős utánpótlás-nevelés folyik. "Most először választottunk fővárosi helyszínt, mert itt, a BVSC-nél mindkét feltétel adott" - mondta az elnök, emlékeztetve arra, hogy a közelmúltban több mint egymilliárd forintból újították fel a Szőnyi úti uszodát.

Andrasovszky Zoltán, a Volvo Autó Hungária hálózatvezetője bejelentette, hogy a cég a hétvégi torna minden magyar gólja után 90 ezer forintot utal át a szövetségnek, amely az összeget utánpótlás-nevelésre fordíthatja.

Szatmáry Kristóf, a házigazda BVSC-Zugló elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt másfél évben a TAO-s forrásoknak, a zuglói önkormányzatnak és a kormánynak köszönhetően újulhatott meg a Szőnyi úti uszoda szellőzőrendszere, valamint lelátója, s egyben bővült is a létesítmény, amelyben több száz gyerek edz naponta. "A hétvégi torna lesz tulajdonképpen az ünnepélyes megnyitója az uszodának, s ezzel egy új korszak nyílik a BVSC életében" - mondta.

Benedek Tibor együttese a négyes tornán pénteken az amerikaiakkal, szombaton a horvátokkal, vasárnap pedig a kanadaiakkal mérkőzik meg. A szövetségi kapitány célja, hogy a kispályás játék elemeit gyakoroltassa játékosaival, s úgy érzi, csapata jó ellenfelekkel, szoros és látványos mérkőzéseket játszhat majd.

"A tapasztalatok szerint a kispályás világliga-mérkőzéseken általában húsz százalékkal több gól esik, ezért magas támogatási összegre számíthat a szövetség" - fogalmazott Benedek, aki elmondta azt is, hogy mivel szerdán BL-forduló, csütörtökön pedig bajnoki mérkőzések lesznek, a torna előtt nem tudnak együtt gyakorolni a magyar válogatott tagjai.

"A szoros versenynaptár miatt a klubok nehezen tudják elengedni a játékosokat, ezért jó lehetőség, hogy a szlovákiai mérkőzésig öt napot együtt tudunk tölteni" - vélekedett Benedek, aki ígérete szerint vasárnap jelöli ki azt a 13 játékost, aki a kassai vl-mérkőzésre utazik.

Madaras Norbert, a válogatott csapatkapitánya szerint szeptembertől májusig a mostani a leghosszabb idő, amit a válogatottak együtt tudnak tölteni. Mivel az amerikaiak és a kanadaiak is az olimpiai kvalifikációs Pánamerikai Játékokra készülnek, a kétszeres olimpiai bajnok pólós a hétvégén nehezebb mérkőzésekre számít, mint amilyenekhez a Világligában hozzászokhattak.

A magyar válogatott 16 tagú kerete:

Decker Attila, Nagy Viktor - kapusok
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Német Toni, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


A IX. Volvo Kupa programja:

Budapest, Laky Károly uszoda (Szőnyi út)

Február 13., péntek

16.30 Horvátország–Kanada
18.30 Magyarország–Egyesült Államok

Február 14., szombat
17.15 Egyesült Államok–Kanada
19.00 Magyarország–Horvátország

Február 15., vasárnap
10.30 Horvátország–Egyesült Államok
12.30 Magyarország–Kanada

Jegyárak: 3.500.- felnőtt, 2.000.- 4 és16 éves kor között, 4 éves kor alatt ingyenes. (Bérlet nincs.)
A jegyek az adott nap mindkét mérkőzésére érvényesek.
Vásárlás: jegyed.hu

A DigiSport a torna összes mérkőzését közvetíti és természetesen a vlv is a helyszínről tudósít.

MTI és vlv


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Benedek Tibor a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Madaras Norbert a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón