FACEBOOK

Még egyszer az óvási ügyről - még nincs jogerős döntés

Még egyszer az óvási ügyről - még nincs jogerős döntés
hozzászólás, 2015.01.27.

A szövetség illetékes bizottsága tisztába tette az ügyet. A Honvéd-Kaposvár meccs óvása ismét az első foknál tart, fellebbezés lehetséges, így a meccs újrajátszásáról hozott döntés egyelőre nem jogerős.

Ma reggel a kaposvári klub honlapján jelent meg információ arról, hogy a szövetség végleges döntést hozott az óvás ügyében, s a meccs újrajátszását rendelte el, immár jogerősen. A vlv a másik félnél is érdeklődött, s a Honvédnál úgy tudták, hogy ez a határozat még megfellebbezhető, s ők élni is akarnak ezzel a lehetőséggel.

Írásunk megjelenése után az MVLSZ illetékes testületének, a versenybírói bizottságnak az illetékese megkereste a vlv szerkesztőségét. Kérte, hogy az eljárás során hozott aktuális határozatot a szerkesztőségünk változtatás nélkül tegye közzé, hogy az ügy minden részlete széles körben megismerhető legyen. A teljes nyilvánosságot szorgalmazzák azért is, mert megítélésük szerint a határozat túlmutat a konkrét ügyön, s az óvásokkal kapcsolatos általános iránymutatást is tartalmaz.

A vlv a testület kérésének ezúton tesz eleget:

HATÁROZAT (pdf)

Azok kedvéért, akik nem kívánnak elmélyedni a részletekben, összefoglalóan annyit közlünk, hogy a meccs újrajátszásáról hozott korábbi elsőfokú döntést a másodfokú testület megsemmisítette, mert eljárási szabálytalanságot állapított meg (ha az egyik fél tárgyalás megtartását kéri, amelynek során személyesen fejtheti ki álláspontját, akkor ilyen tárgyalást kell tartani, s ez nem történt meg).

Az ügyet első fokra utalták vissza, s az újabb vizsgálódás ugyanazzal a határozattal zárult: műhiba miatt a mérkőzést újra kell játszani. Ez a döntés azonban nem jogerős, a Honvéd két napon belül fellebbezhet.

Fontos részletinformáció, hogy amíg ez az ügy jogerősen nem ér véget, addig az aktuális E.ON OB1-es tabellában egyik csapatnál sem szerepeltethetők a mérkőzéssel kapcsolatos adatok (mérkőzésszám, pontszám, lőtt és kapott gólok).

Az óvást kiváltó konkrét esetről videó készült, amely a tárgyalások során is fontos szerepet kapott. Ez a videó korábbi anyagunkban megtekinthető.

Természetesen az óvási ügy további fejleményeit is figyelemmel kísérjük.