FACEBOOK

FTC-BVSC - Itt a bajnoki bronzpárharc menetrendje!

FTC-BVSC - Itt a bajnoki bronzpárharc menetrendje!
hozzászólás, 2021.05.18.

Kialakult a bajnoki bronzéremért folyó párharc programja, csütörtökön a Komjádiban, vasárnap a Szőnyi úton játszik egymással a Fradi és a BVSC. Részletek, érdekességek a bronzcsatával kapcsolatban:


OB1, bronzcsata

A BVSC (az alapszakasz negyedik helyezettje) a Szolnok ellen veszítette el elődöntőjét úgy, hogy kettőjük párharca a korábbi, egymás elleni eredmények figyelembe vételével 4:1-es szolnoki vezetéssel indult. A Szolnok az első, hazai pályán megrendezett meccsét megnyerte és így a csata véget is ért, Zsivko Gocics gárdája azóta várja döntőbeli ellenfelét.

A Fradi az OSC-vel elődöntőzött és a 0:6-os kiindulási helyzetet két meccs alatt kiegyenlítette, 6:6-os állásnál, mindent eldöntő mérkőzésen kapott ki vasárnap egy góllal a Kondorosin.

A bronzéremért rendhagyó módon nem az egyik fél második győzelméig tartó küzdelmet vívnak, hanem a kuparendszerben megszokott oda-visszavágós párharc lesz és a két meccs összesített eredménye dönt. 

Az első találkozónak az alapszakaszban magasabb helyen végzett csapat adhat otthont. (Ezzel a versenykiírás megalkotói valószínűleg jutalmazni akarták az alapszakaszban jobbb helyezést elért csapatot, mivel azonban kuparendszerű a párharc, éppen fordítva történt, hiszen értelemszerűen előnyben van az, aki a második mérkőzést játszhatja otthon...)

Úgy tudjuk, a két találkozóról nem lesz tévéközvetítés, viszont a legutóbbi információk szerint mind a Komjádiban, mind a Szőnyi úton lehetnek nézők - a részleges nyitás óta szokásos feltételek mellett.

Érdekesség, hogy az első, csütörtöki összecsapáson a Tóth Imre-Kun György bírópáros vezet, akik közül az utóbbi volt az egyik játékvezetője a vasárnapi OSC-FTC elődöntőnek.

Szintén különleges a szituáció abból a szempontból, hogy a párharc tétje hivatalosan az érem mellett az is, hogy melyik klub szerepel a következő szezonban a BL-ben és melyik az Eurokupában. E téren a helyzetet bonyolítja, hogy az FTC-nek még egy esztendőre szabadkártyája van a LEN-nél a Bajnokok Ligája főtábláján. Igaz ugyan, hogy e "kiváltság" feltételrendszerébe beletartozik az, hogy az adott csapatnak a saját bajnokságában "BL-es helyen" kell végeznie, a negyedik hely pedig nem az. Ugyanakkor a vlv értesülése szerint a a szigorú szabályt a LEN csak "érvényesítheti", de dönthet úgy, hogy nem alkalmazza és nem "cseréli ki" a Fradit a főtáblán más csapatra. Vagyis ad abszurdum: megtörténhet, hogy BVSC-s győzelem esetén a vasutasok selejtezőn kezdhetnék meg BL-szereplésüket, a Fradi pedig (számukra kedvező LEN-döntés esetén, amire persze nincs garancia) maradhatnának a főtáblán, vagyis három helyett négy klub képviselné Magyarországot a Bajnokok Ligájában.

A program:

1. mérkőzés

Május 20., csütörtök


20.00 FTC-BVSC - Komjádi - nézők előtt

2. mérkőzés

Május 23., vasárnap


17.00 BVSC-FTC - Szőnyi út - nézők előtt


ELŐZMÉNYEK

AZ EREDETI, TELJES BAJNOKI MENETREND

AZ ELSŐ BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A MÁSODIK BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖTÉNT

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HATODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HETEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A NYOLCADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 9. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 10. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 11. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 12. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 13. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 14. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 15.  FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 16. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 17. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 18. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 19. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 20. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 21. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 22. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 23. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 24. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 25. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 26. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 27. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 28. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 29. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 30. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ELSŐ ELŐDÖNTŐKBEN TÖRTÉNT

A MÁSODIK ELŐDÖNTŐBEN TÖRTÉNT

A HARMADIK ELŐDÖNTŐBEN TÖRTÉNT