FACEBOOK

Franciaországban a csapat, lesz meccs este 20.30-kor!

Franciaországban a csapat, lesz meccs este 20.30-kor!
hozzászólás, 2020.02.11.

A hétfőn átbookolt repülőjegyekkel kedden kora délután megérkezett Toulouse-ba a magyar válogatott, már csak egy kis buszozás (290 km) van hátra, így szinte biztos, hogy este megtartják a Franciaország-Magyarország Világliga-selejtezőt Limoges-ben. Részletek:


Mint megírtuk, hétfőn nem tudott Frankfurtból továbbutazni a magyar válogatott. A jegyeket átírták, a légitársaság szállást biztosított és kedden délben (negyedórás késéssel) felszállt a repülőgép, amely Toulouse-ba vitte a csapatot. Innen a fiúk busszal folytatják útjukat észak felé, a 290 kilométerre lévő Limogesbe, ahol este 20.30-kor szállnak vízbe a Világliga európai csoportselejtezők utolsó fordulójában.


Köszönjük a képeket Manhercz Krisztinnak és Bedő Krisztiánnak

Közben egészen különleges helyzetbe került válogatottunk centere, Bedő Krisztián, aki a Noisy-le Sec játékosa, így Párizsból utazott hétfőn Bordeoux-ba, hogy csatlakozzon a többiekhez. Nos, mivel a társak nem érkeztek meg, Krisztiánt egy hatalmas buszban, egyedül vitték Limogesbe. Centerünk ugyancsak egymagában volt kénytelen megbirkózni az egész csapat számára készített vacsorával. Mint a vlv-nek elmondta, a házigazdák nagyon várták a magyarokat, egy óriási, steaknek való húshegyből és egy szintén emberes csülökből készítették el a vacsorát, de az előételek között természetesen a csiga is megtalálható volt. Krisztián eredeti terve nem sikerült, csak úgy brahiból szerette volna elfogyasztani az egész csapatnak szánt kínálatot, de be kellett látnia, hogy ez az emberfeletti teljesítmény meghaladja az erejét.

Szóval rajtunk keresztül üzeni, hogy maradt még kaja bőven!

Délelőtt az egyetlen magyar "csapatunk képviseletében" edzett a meccs helyszínén, igaz, taktikai elemek gyakorlása nem szerepelt a programjában, csak úszott és lábtempózott.

Mint a vlv-nek elmondta, az uszoda nagyon szép. Estére telt házat várnak, s eredetileg igazi vízilabdaünnepet terveztek, a mi meccsünk előtt a francia női válogatott játszott volna Hollandiával, de ez a találkozó elmarad, mert a hollandok járatát is törölték és ők nem voltak olyan élelmesek, mint a mieink...

A francia-magyar VL-selejtező ma este 20.30-kor kezdődik, tévéközvetítésről nem tudunk, a meccs szerepel az előfizetéses FINA TV programjában, ha tényleg megtekinthető lesz, akkor e stream alapján szöveges élő tudósítást készítünk.


A magyar csapat:

Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC) - kapusok, 
Bedő Krisztián (Noisy-le-Sec), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


Európai Világliga-selejtezők

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON

A csoportok állása az utolsó forduló előtt:

A csoport

1. Olaszország 6,

2. Görögország 0,
3. Georgia (Grúzia) 0 pont

B csoport

1. Magyarország 3,
2. Oroszország 2,
3. Franciaország 1 pont

C csoport

1. Szerbia 6,
2. Horvátország 0,
3. Hollandia 0 pont

D csoport

1. Montenegró 3,

2. Spanyolország 3,
3. Ukrajna 0 pont

Mint látható, Olaszország és Szerbia már megnyerte csoportját.

A 3., utolsó játéknap programja:

Február 11., kedd (időpontok helyi idő szerint)


A csoport: 

19.00 Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)

B csoport: 

20.30 Franciaország-Magyarország - FINA TV, vlv (szöveges élö)
V.: Putnikovics (szerb), Navarra (olasz)

(szabadnapos: Oroszország)

C csoport: 

17.00 Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)

D csoport: 

19.00 Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)


A további út: csoportgyőztesek csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. Az ottani csoportbesorolás miatt a helyezéseket is eldöntik, tehát a selejtezősorozatnak végső győztese is lesz. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)

A selejtezők második fázisa tehát "irányított", az A és a B, valamint a C és a D csoport "van összekötve", tehát remélt csoportgyőzelmünk esetén az A csoport második helyezettjével, szinte biztosan Görögországgal küzdünk majd meg egyetlen ki-ki meccsen a továbbjutásért. (A meccsnek a csoportelső adhat otthont!)


Negyeddöntők, március 17., kedd

A1-B2 (13)
B1-A2 (14)
C1-D2 (15)
D1-C2 (16)

Alsóház:

C3-A3 (17)
B3-D3 (18)

Elődöntők. április 14. (várható időpont)

16 győztese-13 győztese (19)
15 győztese-14 győztese (20)

16 vesztese-13 vesztese (21)
15 vesztese-14 vesztese (22)

D3-C3 (23)
A3-B3 (24)

Döntő: április 28. (várható időpont)

19 győztese-20 győztese
19 vesztese-20 vesztese

21 győztese-22 győztese
21 vesztese-22 vesztese

Alsóház

A3-D3
B3-C3