FACEBOOK

Világliga: 14-en készülhetnek az oroszok ellen

Világliga: 14-en készülhetnek az oroszok ellen
hozzászólás, 2019.11.04.

Märcz Tamás kihirdette 14-es keretét, amelynek 13 tagja november 12-én Budapesten Oroszország ellen kezdi meg szereplésünket az Világliga új szezonjában. 


A keret:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC),  Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok

A játékosok november 11-én találkoznak és közösen készülnek a meccsre, illetőleg a további feladatokra.

​Az oroszok elleni Világliga-selejtező november 12-én, kedden lesz a Komjádi uszodában. Kezdés 18.30-kor. JEGYEK ITT KAPHATÓK.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Fontos Világliga-mérkőzés következik - ráadásul a tavaly júniusi Világliga-szuperdöntő fináléja óta nem játszott a csapat Világliga-meccset Budapesten. Nehéz ellenfélre számíthatunk, vannak információink arról, hogy erős csapattal érkezik hozzánk az orosz válogatott, amelynek fejlődését az is mutatja, hogy immár több játékosukat igazolta le európai topcsapat. Volt két Világliga-mérkőzésünk velük tavaly, ezek jól sikerültek, de óva intem magunkat, hogy ebből induljunk ki. Elképzelhető, hogy a csoportelsőséget nagyban befolyásolja majd ennek a mérkőzésnek a kimenetele. Nagyon bízom abban, hogy telt ház előtt játszunk majd a Komjádiban.

A meccset megelőző napon délelőtt találkozunk, majd egészen a mérkőzés végéig együtt leszünk, ugyanis beköltözik a csapat egy budapesti szállodába. Ennél több közös programra nem lesz lehetőség, hiszen nemzetközi téren is versenyző klubcsapataink a találkozót megelőző hétvégén még BL-meccseket játszanak, lesznek olyanok, akik csak vasárnap érnek haza. Ez lesz egyébként az utolsó tétmeccsünk idén (a világliga-selejtezők második fordulójában, december 17-én szabadnaposak leszünk - a szerk.).


A Világliga európai selejtezőin 12 csapat vesz részt, nevezett a tavalyi Világligát kihagyó Görögország is, a számottevő európai válogatottak közül csak Németország (és talán Románia) hiányzik a mezőnyből. 

A részvevőket négy csoportba osztották.

A csoport

Görögország
Olaszország
Georgia (Grúzia)

B csoport

Magyarország

Oroszország
Franciaország

C csoport

Hollandia
Szerbia
Horvátország

D csoport

Montenegró
Ukrajna
Spanyolország

Mivel csak két játéknap lesz, a szokásostól eltérően csoporton belül sem lesznek oda-visszavágók, csak egyszer találkoznak egymással az ellenfelek.

A további út is ismert: csoportgyőztesek csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)

A selejtezők második fázisa "irányított", az A és a B, valamint a C és a D csoport "van összekötve", tehát remélt csoportgyőzelmünk esetén az A csoport második helyezettjével, minden bizonnyal Görögországgal vagy Olaszországgal küzdünk majd meg egyetlen ki-ki meccsen a szuperdöntőbe jutásért. (A meccsnek a csoportelső adhat otthont!)

A selejtezők menetrendje:

1. játéknap (november 12., kedd)


A csoport: Görögország-Olaszország (szabadnapos: Georgia-Grúzia)
B csoport: Magyarország-Oroszország (szabadnapos: Franciaország) 
C csoport: Hollandia-Szerbia (szabadnapos: Horvátország)
D csoport: Montenegró-Ukrajna (szabadnapos: Spanyolország)

2. játéknap (december 17., kedd)

A csoport: Olaszország-Georgia (Grúzia) (szabadnapos: Görögország)
B csoport: Oroszország-Franciaország (szabadnapos: Magyarország)
C csoport: Szerbia-Horvátország (szabadnapos: Hollandia)
D csoport: Ukrajna-Spanyolország (szabadnapos: Montenegró)

3. játéknap, 2020. február 11., kedd)

A csoport: Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)
B csoport: Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)
C csoport: Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)
D csoport: Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)

Negyeddöntők, 2020. március 17., kedd

A1-B2
B1-A2
C1-D2
D1-C2