FACEBOOK

U17-es Eb: Montenegró-Magyarország 4:7 - Éremért játszhatunk!

U17-es Eb: Montenegró-Magyarország 4:7 - Éremért játszhatunk!
hozzászólás, 2019.08.15.

Magabiztos játékkal vertük Montenegrót az U17-es Eb negyeddöntőjében. A döntőbe a spanyolokon át vezet az út, ez a meccs szombaton 17 órakor lesz. Tudósításunk folyamatosan frissül nyilatkozatokkal, gólokkal:


U17-es Eb, Tbiliszi (Georgia - Grúzia)

Negyeddöntő

Montenegró-Magyarország 4:7 (0:1, 2:3, 0:2, 2:1)
G.: Vujovics 3, Milics, ill. Szeghalmi, Vigvári Vince 2-2, Gábor L., Szabó B., Várkonyi

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA

Szombaton 17 órakor Spanyolországgal elődöntőzünk.

A 15 tagú magyar válogatott:

Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond - kapusok,
Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor - mezőnyjátékosok. (ARCKÉPCSARNOK)

A negyeddöntőben Molnár Erik és Eppel Barnabás maradt ki.

VLV-VIDEÓK (LEN):

0:1 - Szeghalmi első gólja

1:1 - Milics gólja

1:2 - Szeghalmi második gólja

1:3 - Vigvári Vince első gólja, ötméteres

1:4 - Gábor Lőrinc gólja

2:4 - Vujovics első gólja

2:5 - Vigvári Vince második gólja

2:6 - Szabó Bence gólja

3:6 - Vujovics második gólja

3:7 - Várkonyi gólja

4:7 - Vujovics harmadik gólja


SZÉKELY BULCSÚ szövetségi edző a vlv-nek:

- Gratulálok! Nagyszerű volt! Kérlek foglald össze, hogy történt ez a továbbjutás?!

- Nagyon szépen köszönjük. Olyan volt amilyenre számítottunk: egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés. De hát, igazából tudtuk azt, hogy nehéz ágon vagyunk. Mert bármelyiket, Montenegrót vagy a horvátot kapjuk az nagyon-nagyon nehéz mérkőzés, és mindig itt van a legnagyobb teher a csapatokon, mert itt lehet a legnagyobbat esni. Ez azért érződött is a játékon. De továbbra is jó jel, hogy a védekezést - egy-egy hibát leszámítva - szépen megoldották a gyerekek.

- Kívülről nekem ez simának tűnt... 

- Igen, volt már aki ezt mondta. Belülről én ezt nem így éltem meg, nem így éreztem.

Ami külön jó hír: látom a gyerekeken, hogy most már eljutottunk egy magasabb tudatossági szintre, mindenkit zavar, amikor hibázik és tudja, hogy mikor hibázott. Most azt kértük a stábbal, hogy ma örüljünk ennek a sikernek, mert ez egy nagy dolog, ilyen erős kontinensversenyen a négybe jutni. Látjuk, hogy a bombaerős horvát válogatott a kilencedik helyért fog játszani... Nagyon erős csapatok vannak 5-8-ig is, úgyhogy most örülünk és holnap délelőtt nyalogatjuk a sebeinket, picit regenerálódunk, de délutántól már teljes gőzzel ráfordulunk a spanyol meccsre.

- Vannak sebeitek amiket nyalogatni kell, hogy álltok egészségileg? Mennyire fárad a csapat?

- A fáradtság már jelentkezik. Nekünk azért a csoportban is volt egy szerb mérkőzésünk, volt egy holland mérkőzésünk, ami szerintem fizikálisan nagyon megterhelő találkozó volt. Montenegróval játszottuk a negyeddöntőt az megint csak megterhelő. Nyilván, minden versenyen vannak olyanok, akik nehezebb ágat fognak ki, vannak, akik könnyebbet. De mi nem ezzel foglalkozunk. Fáradni fárad a csapat, de ennek holnapután nem lesz jelentősége, mert nem lehet semmire hivatkozni, hanem menni kell.

- Mit lehet tudni a spanyolokról? Játszottatok velük korábban? Milyennek tartod őket, mire kell figyelni?

- A spanyolok az egyetlen olyan csapat, amellyel nem találkoztunk, őket sajnos még Cagliariban is elkerültük, úgyhogy ők az egyetlenek, akikkel kapcsolatban nincsen tapasztalatunk. Annyit lehet róluk tudni, hogy gyakorlatilag egész évben hétfőtől csütörtök estig együtt készülnek, olyan mint egy klubcsapat, ami nyilván azt is jelenti, hogy nagyon összeszokott, jól együttműködő gárda - egy nagyon jó edzővel. Kulturált játékot játszanak, szervezettek, jó alkatú gyerekek, jó centerrel, balkezesekkel, jó kapusteljesítménnyel.

- Mivel fogjuk legyőzni őket?

- Azt majd holnap összepakoljuk :)

Ezek a mérkőzések most már egy-egy gólon fognak eldőlni. Továbbra is azt mondom, hogy ez a csapat U17, itt napról-napra nagyon sok minden befolyásolja az eredményt. De azt kell, hogy mondjam, itt a stábban nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, arra, ahogy eddig játszottak és amilyen eredményeket elértek. 

- Mit szólsz ahhoz, hogy a montenegrói szövetségi kapitány már a meccsetek előtt azt nyilatkozta, hogy a magyarok a torna legnagyobb esélyesei?

- Az részben lehetett azért egy kicsit taktika, ugye, ha kikapnak az könnyebben magyarázható, ha nyernek, akkor "világra szóló eredmény". Szerintem minden normális ember ezt nyilatkozza az ellenfeléről. Az biztos, hogy van a magyar csapat felé egy tisztelet, de hát itt mindenki mindig az aktuális ellenfelét akarja megverni, úgyhogy mi ezekkel nem nagyon foglalkozunk, sőt egyáltalán nem foglalkozunk. Mi egy dologgal foglalkozunk, hogy holnap déltől összerakjuk azt a taktikát, azt a játékot és magunkat, hogy a legnagyobb eséllyel szálljunk versenybe az elődöntő megnyeréséért!

- Nem sérült meg senki ugye? Rendben vagytok?

- Nem, nem. Kisebb sérülések mindig vannak, ezek előjönnek minden tornán, de hát általában ezek pici húzódások, izomfájdalmak. De mondom, erre nem fogok hivatkozni, jó állapotban lesz mindenki a spanyolok ellen. Külső körülmény nem fogja hátráltatni a csapatot és egyelőre továbbra sincsenek hasmenéses, hányásos panaszok, szóval azt kell mondjam, hogy optimálisak  a körülmények.

- Csucsu, nagyon szépen köszönöm, gratulálok.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


PETAR RADANOVICS (Montenegró) szövetségi edző:

"Ahogy meccs előtt is mondtam, a magyarok a torna legnagyobb esélyesei. Jól tartottuk magunkat a második negyed közepéig, akkor azonban Mrsics kipontozódott. Sikerült elhúznia az ellenfélnek és egy ilyen erős válogatottal szemben nagyon nehéz felzárkózni.

A negyeddöntővel elértük a célunkat, ki kell emelni, hogy mi vagyunk az egész torna legfiatalabb csapata kilenc olyan játékossal, aki 2003-ban született. A hátralévő két mérkőzést megpróbáljuk megnyerni, és ezzel szép eredményt érnénk el a kontinensbajnokságon."

(forrás: wpolo.me)


SZEGHALMI ZSOMBOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Jól játszottunk. Az elején volt egy kisebb döcögés, nehezen indult a meccs, de aztán elkezdtünk jól játszani, ennek eredménye volt ez a 7:4. Nagyon összeszedett volt a csapat, együtt mozogtunk a vízben és jó volt játszani!

- Ezt most komolyan mondod, ilyenkor lehet élvezni a játékot?

- Igen-igen. Ezeket a mérkőzéseket nagyon szeretem, igazából egész évben az ilyen meccsekért dolgozunk. Amikor pedig  itt van az ember..., jó, a buszban van még egy kis stressz, de amikor már bent vagyunk a vízben, akkor igen, lehet élvezni.

- Gondolom, azt pedig különösen, amikor egy-egy jól sikerült megoldással rukkol elő az ember. Ma sok ilyen volt, tőled is és a játékostársaidtól is...

- Igen. Úgy gondolom, hogy egy játékos sosem nyújt tökéleteset, de jó teljesítményt elérhet és ma a csapattársaim ezt elérték. Felvették a küzdelmet egy az egyben az ellenféllel és többnyire meg is nyerték ezeket a párharcokat.

- Ez a játék most már mindenképpen éremért megy... Ad ez egy pici lelki könnyebbséget nektek?

- Minden csapat célja elsősorban a négy közé jutás. Ami utána történik, az szerintem elsősorban a napi formán múlik és azon, hogy az előző napon az adott csapat játékosai hogyan tudták magukat fejben rendbe tenni. Azt mondják, hogy nagy súlya van az elődöntőnek és a döntőnek, de ilyenkor már felszabadultabb is az ember, szerintem még jobban fogjuk élvezni, én biztosan.

- A spanyokról tudsz bármit? Tudom, hogy nem játszottatok még egymással, de mégis, a latinos vízilabda mennyire fekszik nektek?

- Láttam meccsüket, de majd a vízben derül ki, hogy fekszik nekünk az ő stílusuk vagy nem. Azt tudom, hogy van egy kiemelkedő kapusuk, aki tavaly részt vett a korosztályos világbajnokságon és nagyon jól védett. Nem ijedünk meg senkitől, győzni szeretnénk.


GÁBOR LŐRINC a vlv-nek:

- Nagyon kemény meccs volt borzasztó kellemetlen ellenféllel, Montenegró is nagyon akarta a győzelmet és ez látszott is!

Az elején sokáig nem sikerült gólt szerezni, pedig megvoltak a helyzeteink, de később sikerült ezeket gólra váltani.

- Fantasztikus volt a gólod, úgy tűnt, képtelenek téged megfogni - center-akciógól...

- Köszönöm szépen! Nagyon örülök, hogy sikerült belőnöm azt a helyzetet, a nyáron sokat gyakoroltuk a centerből való akciózást.

- A spanyol védők milyenek...? :-)

- Hát..., róluk sok mindent sajnos nemtudok mondani, mert még egyszer sem játszottunk velük. Biztosan jók lesznek, hiszen azért ebben a mezőnyben, főleg itt a négy között már nem igazán vannak rossz játékosok.

- Köszönöm szépen, jó pihenést és még egyszer gratulálok!


VÁRKONYI ÁDÁM a vlv-nek:

- Már meccs előtt is érezhető volt, hogy a megszokottnál egy kicsivel nagyobb a feszültség a csapatban, persze jó értelemben, ugyanis nagyon várta már mindenki ezt a meccset. A mérkőzés kicsit döcögősen indult, de utána elkezdtünk egyre felszabadultabban játszani és végül megnyertük a meccset, bejutottunk a legjobb négy közé, aminek nagyon örülünk!

- Hogy érzed, a kinti meccsek alatt mennyit fejlődtetek? Mennyire kovácsolódott még jobban össze a csapat a korábbiakhoz képest?

- Szerintem már a két héttel ezelőtti Comen Kupán, Szardínián is lehetett érezni a csapaton, hogy kezdünk nagyon egyben lenni, mérkőzésről mérkőzésre tudjuk a játékunkat játszani, azt, amit megbeszéltünk. Az Európa-bajnokság még jobban összehozta a csapatot, mindenki segíti a másikat, mert van egy célunk, amit el szeretnénk érni.

- Nem is kérdezem meg, hogy mi az... Köszönöm szépen, gratulálok és jó pihenést!


NYÍRI BALÁZS a vlv-nek:

- Mint mindig, most is a védekezésre fektettük a legnagyobb hangsúlyt. A videózások során felkészültünk belőlük, tudtuk, hogy nagyjából mire számíthatunk. A támadójátékunk ma kevésbé volt hatékony mint eddig, de ez köszönhető annak is, hogy az ellenfelünk védelme is elég erős. Tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, fegyelmezetten játszottuk a saját játékunkat és így csapatként tudtunk nyerni.

- A spanyolokkal nem játszottatok a felkészülés során. Tudsz róluk valamit?

- Csak annyit, hogy mivel a legjobb négybe jutottak, ők is nagyon kemény ellenfelek lesznek.

- Az eddigiek alapján hogy látod, sikerült tovább fejlődnötök? És ez milyen reményekre jogosíthat minket?

- Fejlődtünk mindenképpen, főleg az OMW Kupán nyújtott játékunkhoz képest különbözik a mostani. Az ilyen kérdésekre nehéz választ adni. Az biztos, hogy mi megteszünk mindent, majd a végén meglátjuk, mi sül ki belőle (persze nem titok, hogy az aranyérem a legnagyobb vágyunk).

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer és jó pihenést!

- Köszönjük :-)

 

A két szombati elődöntő:

17.00 Spanyolország-Magyarország

18.30 Görögország-Olaszország


Az U17-es Eb további eredményei:

Augusztus 15., negyeddöntők, helyosztók

Hollandia-Horvátország 7:14 (4:4, 0:5, 2:4, 1:1) (a 9-12. helyért) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt

Málta-Georgia (Grúzia) 4:7 (2:3, 1:0, 1:2, 0:2) (a 9-12. helyért)

Szerbia-Görögország 3:5 (2:2, 0:1, 1:1, 0:1) (negyeddöntő)


Oroszország-Spanyolország 3:15 (0:4, 0:4, 1:6, 2:1)

Németország-Olaszország 6:13 (0:4, 3:2, 1:5, 2:2)

A
ugusztus 14., nyolcaddöntők, helyosztók

Törökország-Szlovákia 14:8 (1:1, 5:2, 5:1, 3:4) (a 13-16. helyért)

Románia-Franciaország 10:12 (4:2, 1:4, 2:2, 3:4) (a 13-16. helyért)

Oroszország-Hollandia 15:13 (3:3, 2:2, 3:4, 3:2 - 4:2) - ötméteresekkel (nyolcaddöntő)

Szerbia-Málta 19:4 (5:1, 5:0, 4:1, 5:2) (nyolcaddöntő)

Montenegró-Horvátország 12:11 (2:2, 1:2, 3:2, 1:1 - 5:4) - ötméteresekkel (nyolcaddöntő)

​Németország-Georgia (Grúzia) 11:6 (2:1, 2:0, 2:2, 5:3) (nyolcaddöntő) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt