FACEBOOK

Négy "belgrádi" csatlakozik a vb-re készülőkhöz

Négy
hozzászólás, 2019.06.24.

Bátori Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő és Német Toni reménykedhet a vb-részvételben, ők a belgrádi szereplés után, szerdán csatlakoznak a vb-re készülő 12-ekhez. Kardos Gergely, Gyárfás Tamás és Várnai Kristóf az Universiade-csapatnál folytatja a munkát.


A Világliga belgrádi szuperdöntőjéről hétfőn érkezett haza a magyar válogatott. Märcz Tamás este megnevezte azokat a játékosokat, akik csatlakoznak a Margitszigeten készülő vb-csapat tagjaihoz. Eszerint Bátori Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő és Német Toni révén 15 tagúvá bővül a vb-re készülők köre.

Emlékeztetőül azok névsora, akik a bő keret kettéválása után nem utaztak Belgrádba, hanem itthon folytatták a felkészülést:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


Mint ismeretes, a magyar válogatott július 5-én - 14 játékossal - Japánba repül, ahol együtt készül a japán válogatottal, majd Kvangdzsuba, a világbajnokság helyszínére már csak 13 játékos utazik.

A belgrádi csapat négy tagja az Universiadéra készülhet: ez a keret egyelőre velük együtt 12 tagú:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.


A csapat természetesen egy játékossal még kiegészül. A felkészülés Horváth János irányításával folyik, ezen a héten az orosz Universiade-válogatottal kétkapuznak a fiúk, s szombaton utaznak Nápolyba, a július 3-án kezdődő Universiade helyszínére.