FACEBOOK

Märcz Tamás nyári kerete - 27 játékossal!

Märcz Tamás nyári kerete - 27 játékossal!
hozzászólás, 2019.05.23.

Märcz Tamás szövetségi kapitány csütörtökön nyilvánosságra hozta nyári keretének névsorát.


A magyar válogatott 2019-es nyári kerete:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (MVLC), Dőry Farkas (DVSE), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC) Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


A keret a felkészülést június 3-án, hétfőn kezdi meg, egyelőre a Ferencváros játékosai nélkül. A Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (Hannover, június 6-7-8.) érdekelt  játékosok június 13-án csatlakoznak a többiekhez.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Sokkal nagyobb a keret, mint általában ilyenkor, nyár előtt, de fontos világesemények következnek, a Világliga szuperdöntője, valamint a világbajnokság és tavaly láttunk, hogy mennyire nehéz ilyenkor összpontosítani az erőket. Ezért gondoltam, hogy ebben az évben bővebb kerettel vágunk neki a feladatoknak.

Azt is figyelembe kellett vennem, hogy e bő keret jelentős része az elején még nem lesz ott a válogatott foglalkozásain, hiszen a Ferencváros részvevője a hannoveri BL final eightnek, így az ott szereplő meghívottak néhány napos pihenőt követően, június 13-án kapcsolódnak majd be be a közös munkába.

A most ismertetett keret lehetőséget ad arra, hogy a Hannoverben szereplők nélkül is minőségi munkát végezzünk, minden posztra több játékos lesz, kapushiány sem okozhat gondot, így akár egymás között is "teljes értékű" játékkal tudunk készülni. Ez azért is fontos, mert onnantól kezdve, hogy a Fradi-játékosok visszajönnek, nagyon kevés időnk lesz a Világliga belgrádi szuperdöntőjéig.

(Märcz Tamással hosszabb beszélgetést is folytattunk a válogatás szempontjairól, a várható nyári menetrendről és a szövetségi kapitányt arra is megkértük, hogy röviden értékelje - persze elsősorban a válogatott szempontjából - a szerdán befejeződött bajnokságot. Az interjút pénteken adjuk közre.)