FACEBOOK

Merész András a Reggeli Startban

Merész András a Reggeli Startban
hozzászólás, 2019.05.21.

A Honvéd vezetőedzője szerint az OB1 nagyon kiegyensúlyozott középmezőnyében "helyén van" csapata a megszerzett 7. hellyel. Ősszel új másodedzővel és még több saját nevelésű fiatallal folytatják. Merész András volt a keddi Reggeli Start egyik vendége.


A stúdióvendég emlékeztetett arra, hogy amikor a bajnoki szezon előtt átvette a csapatot, azt tűzte ki célul, hogy a Honvéd "ár-érték arányban" legyen jó, a legjobb. A legjobbak talán nem lettek, de ezt a célt mindenképpen megközelítették.

- Azt gondolom, hogy nagyjából a helyén van ez a csapat. Nagyon pici hiányzott, a  BVSC ellen három meccsen kaptunk ki, ezen múlt, hogy nem játszhattunk az 5-6. helyért. Ugyanakkor három meccsen vertük meg a Debrecent és azért eleve egy-két ponton múlt, hogy a nyolc közé kerülünk. Nagyon kiegyensúlyozott bajnokság volt ez, itt a középmezőnyben mindenképpen és azért a 7. hely mindenképpen jobb mint ha a 9-10. helyért kellett volna játszani - mondta Merész András.

A vezetőedző kiemelte, hogy egy nagyon-nagyon jó centert sikerült igazolniuk Szirányi Balázs személyében. A korábban a spanyol válogatottban is sokat szerepelt középcsatár profizmusát egy konkrét példával jellemezte. Elmondta, hogy Szirányi 110 kilós versenysúllyal érkezett a csapathoz, ami egyáltalán nem volt sok, hiszen egy erős játékosról van szó. Amikor azonban Balázsban tudatosult, hogy itt sokkal többet kell vízben lennie, mint korábbi csapatánál, a Fradinál, ehhez pedig a súlya túl sok, önerőből, saját elhatározásából csaknem 20 kilót lefogyott.

Húzóember volt még természetesen a két világbajnok, Decker Attila és Szivós Márton, s Merész András fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az idén még ifjúsági korú Gregor Benedek elképesztően sokat fejlődött ebben a szezonban.

- Jövőre már öt, húsz éven aluli játékos lesz a 15-ös keretünkben, idén Gregor Benedek volt egyedül ilyen. Igazolunk két fiatalt és az ifjúsági, valamint a serdülő csapatból hozunk fel még három játékost. Igyekszünk a jövőt is építeni, miközben megtartjuk azokat az értékeket, amelyek eddig is jellemezték a Honvédot.

Szombathy Pál megkérdezte, miben különbözött ez a Honvéd a korábbitól.

A válaszból kiderült, hogy Merész András nagyon szereti az individualizmus értékeit, azt, ha a játékosok különleges képességei érvényesülni tudnak. Amikor nyertek, mindig meg is voltak ezek a teljesítmények, amikor nem sikerült győzni, többnyire éppen ezek hiányoztak.

Kiderült a beszélgetésből, hogy őszel új másodedzővel folytatják a munkát, Derekas Szilárd lesz Merész András segítője és a szakember a klub serdülő csapatát is irányítja majd. Ezt azért is tartja nagyon szerencsésnek a vezetőedző, mert Derekas az U15-ös válogatott irányítójaként a nyár során olyan Európa-bajnokságon vesz majd részt, amelyen már az új szabályokat alkalmazzák, így azokkal kapcsolatban lesz tapasztalata. Mindenki más számára egyelőre teljes sötétséget jelent, hogy mennyire okoznak változást a módosítások. Az biztos, hogy sokkal "mozgékonyabb" játékra lesz szükség, ezt is segítheti újabb fiatalok beépítése a csapatba - véli Merész András.

A TELJES BESZÉLGETÉS