FACEBOOK

Prlainovics és Alekszics a Dinamo Moszkvába tart?

Prlainovics és Alekszics a Dinamo Moszkvába tart?
hozzászólás, 2019.02.07.

Megszoktuk, hogy egyre korábban kezdődik a "zuhanyhíradó adása", már a szezon közepén terjedni kezdenek a hírek egyes játékosok MAJDANI átigazolásáról. A vlv ebből a "hírszolgáltatásból"  igyekszik következetesen kimaradni, de mit tehetünk, ha Dusko Pijetlovics azt nyilatkozza egy olasz honlapnak, hogy Andrija Prlainovics és Milan Alekszics a következő szezonban a Dinamo Moszkvát erősíti majd? Megkeressük Kovács Istvánt, a szolnokiak szakmai igazgatóját...:


A hír a waterpoloitaly.com oldalon jelent meg a szerdai Pro Recco-Dinamo Moszkva (11:6) meccs kapcsán. PIjetlovics azt mondja, hogy jövőre nagyobb célokat tűzhetnek maguk elé, mert jelentős igazolásaik lesznek a "top-szférából", Moszkvába költözik például Prlainovics és Alekszics. 

Az orosz főváros csapata két éve BL-főtáblás, természetesen wild-carddal, vagyis pénzért vett állandó tagsággal, tehát nem kellett selejtezősorozaton részt venniük a mostani szezonban sem. A nagy csapat építése már korábban elkezdődött, a nagyon jó orosz válogatott játékosokat egészíti ki Pijetlovics mellett Radjen és a szerb válogatott új üdvöskéje, Szubotics. Utóbbi két játékos posztja megegyezik Alekszicsével és Prlainovicséval, elképzelhető tehát, hogy csupán az idegenlégiósok cseréjéről van szó.

Mindenesetre az utóbbi hetekben nem először hallunk olyan információt (igaz, "nyomtatásban" most először), hogy sokan "támadják meg" a Szolnokot, hogy "szétszedjék", elcsábítsák az elmúlt években sikert sikerre halmozó klub legjobb játékosait.

b
Fotók: Illyés Csaba/Szolnok

KOVÁCS ISTVÁN (Szolnoki Dózsa) szakmai igazgató a vlv-nek:

- Annál jobban már nem nagyon lehet minket "szétszedni", ahogy a Fradi tette az elmúlt két évben. :-)

Alekszics és Prlainovics szerződése valóban idén nyáron jár le. Tudunk arról, hogy Prlainovicsnak több ajánlata van, szerintem ő még nem döntött a folytatásról. Ami pedig az általános átigazolási mozgásokat illeti: hallani pletykákat, de ezeket a folyamatokat jelentősen befolyásolhatják olyan szabályozók is, amelyek még nem ismertek.

A minket érő "támadásokról" annyit, hogy nyilván azokat a játékosokat keresik, akiknek lejár a szerződése, de közülük sem mindenkit, mert többekkel már megállapodtunk a hosszabbításról. Másoknál ott van a szerződésajánlatunk, innentől kezdve az ő döntésük az, hogy hogyan alakul a jövőjük. Annyit tudok most mondani, hogy jövőre is jó csapata lesz a Szolnoknak, aki elmegy, elmegy, aki jön, jön.

Természetesen minden klub jó csapatot akar építeni - mi is. Ezzel együtt nálunk egy kis koncepcióváltás lesz, fiatalítani szeretnénk, ezt tartjuk szem előtt a hazai igazolásoknál és a külföldiek megkeresésénél is. E mellett nagyon fontosnak gondoljuk, hogy minél több szolnoki legyen a csapatban, ezt az utat már megkezdtük, s az első eredményei is megvannak, amit jól mutat Teleki András és Szeghalmi Zsombor példája. Egyet biztosan mondhatok: mi nem fogunk beszállni az árversenybe.

- Ne haragudj, Pista, de amikor ilyen érvet hallok, óhatatlanul az ugrik be, hogy talán nincs már annyi pénze a klubnak, mint korábban volt... Milyen az anyagi bázis? Mi a helyzet a csapat fő támogatójával?

- Köszöni szépen, jól van. Folyamatosan kötjük a szerződéseket, 9 játékos már nálunk rögzítette a jövőjét, többekkel tárgyalunk még, Kis Gábor pedig egyelőre nem döntötte el, hogy visszavonul-e a szezon végeztével. Mi általában a végére hagyjuk a külföldön játszókkal való tárgyalást, de nagyon komoly, nagy nevű kiszemeltjeink vannak, még egyszer mondom, senki ne gondolja, hogy nem lesz erős csapata a Szolnoknak a következő években. Továbbra is a BL-ben szeretnénk indulni és ha valaki nézi a meccseinket, folyamatában követi a csapat teljesítményét, láthatja, hogy felfelé jövünk, egyre jobban játszunk - ezt mutatja az is, hogy oda-vissza legyőztük a nagyon erős Mladost Zágrábot. Természetesen nagyon sok múlik a most következő időszakon, én azt gondolom, hogy ha BL főtábla következő, február 27-i fordulójában győzni tudunk Hannoverben, akkor ott leszünk az idei final eightben is.

- Köszönöm a tájékoztatást!