FACEBOOK

Olimpiai bajnok vízilabdázók díszkövet kaptak az Egri Csillagok Sétányán

Olimpiai bajnok vízilabdázók díszkövet kaptak az Egri Csillagok Sétányán
hozzászólás, 2018.11.15.

Négy egri kötődésű vízilabdázó, Biros Péter, Szécsi Zoltán, Madaras Norbert és a 2004-ben elhunyt Pócsik Dénes neve szerepel azon a díszkövön, amelyet a Kovács Kati táncdalénekesnek szentelt első csillag után csütörtökön avattak fel Egerben.

Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke az ünnepségen azt mondta, hogy Pócsik Dénes már nem lehet köztünk, ezért idézett abból a levélből, melyet a bajnok lánya küldött: "apukám igazi lokálpatrióta volt és ha jelen lenne, mérhetetlenül büszke lenne".

Az eseményen elhangzott: a következő években az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tízet raknak le. Azok előtt fognak tisztelegni, akik életművükkel hozzájárultak a város hírnevének erősítéséhez.

Biros Péter és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók egyaránt játszottak az Egerben, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert a hevesi városban is született, míg az 1964-es, tokiói játékokon győztes Pócsik Dénes egész pályafutását Egerben töltötte, majd edzőként is segítette a gárdát.

(MTI)


Fotók: egrivizilabda.hu