FACEBOOK

Märcz Tamást nem tudják meglepni az olaszok - vlv-edzésriport

Märcz Tamást nem tudják meglepni az olaszok - vlv-edzésriport
hozzászólás, 2018.07.17.

Kedden két edzést tartott a magyar válogatott, videózás is szerepelt a programban, gőzerővel készült a csapat az olaszok elleni szerda esti (20.30) meccsre. Amikor e sorokat írjuk, még nincs információnk, de feltehetően egy kis meglepetéstorta várja majd a vacsoránál Märcz Tamást, aki ezen a napon tölti be 44. életévét. Edzésriport:


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Egy távoli nyitott uszodában edzett a csapat délelőtt. Az egész medence a miénk volt ( a minket követő olaszok addig a parton bemelegítettek), így két kapu előtt, több csoportra osztva zajlott a gyakorlás. Szembetűnő volt, hogy az edzés jelentős részében egy bizonyos játékelemre különösen nagy figyelmet fordítottak a stáb tagjai: valóságos közelharcból kellett a támadónak úgy szabad levegőhöz jutnia, hogy az éppen érkező labdát azonnal rá tudja lőni. Vajon miért ez a célzatosság? Nem is értjük...

Rossz hír, hogy Pohl Zoltán csak a parton gimnasztikázott, nem mehetett vízbe. Különös baleset érte őt a grúzok elleni meccs közben. Az ellenfél sapkája (feltehetően a fülvédőnél) megsérülhetett és a műanyag éles vágást ejtett Zoli állán. Orvosunk, dr. Szigeti István két öltéssel varrta össze a sebet, ezért volt a keddi víztilalom, de a szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a sérülés nem fogja megakadályozni, hogy Pohl Zoltán szerdán este vízbe szálljon az olaszok ellen. 

MÄRCZ TAMÁS az edzésre kilátogató újságíróknak:

- Hogy telt a meccs óta eltelt egy nap?

- Nagyon jó volt tegnap este, amikor a főkonzulátus meghívásának tettünk eleget. Szerintem jól érezték magukat és kicsit ki is kapcsolódtak a fiúk, bár nem sokáig voltunk ott, egy órát, de nagyon jó hangulatban telt az idő. Most délelőtt ugyan egy óra állt rendelkezésre, de azt megpróbáltuk minőségi módon felhasználni, csináltunk olyan gyakorlatokat is, - talán láttátok, - amelyek már picit célirányosak, a szerdai meccsre való ráhangolódást szolgálták. Tulajdonképpen kétszer egy órát edzünk, de azt jó minőségben, tehát nem csak a lazításról szól egy ilyen nap.

- Videózás volt már?

- Nem, tegnap nem. Azért sem, mert tegnap, ugye, a stáb négy tagja ott maradt az uszodában, a játékosok hazamentek. A videózás ma lesz, délután.

- Campagnával miről beszéltetek? Mit lehet róla tudni?

- Igen. Rövid ideig ugyan, de voltam a játékosa. Most abszolút általános dolgokról beszélgettünk. És megkérdeztem, tudja-e hogy kivel játszanak holnap. :-)

- Mit mondott?

- Úgy láttam, hogy mintha emlékezett volna rá, hogy kivel játszanak... Nagyon jó barátom egyébként még a nápolyi időszakból Valentino Gallo is, vele szintén beszéltem két szót, mert évek óta felköszöntjük egymást ezen a napon, ugyanis neki is éppen ma van a születésnapja. Ha már így összefutottunk itt, akkor ezt letudtuk és nem írásban, hanem most így személyesen történt meg egymás köszöntése.


vlv-képek


- A születésnapod hogy alakul itt most?

- Nem nagyon akarom ezt túl dimenzionálni, lehet hogy meglepnek valamivel, ahogy ismerem a csapatmenedzsert, elképzelhető, hogy előáll egy tortával, amit majd közösen elfogyasztunk a fiúkkal, de igazából nem akarom, hogy elvonja bármi a játékosok figyelmét. Meg nem is szeretem nagyon ünnepeltetni magamat, különben sem ezért vagyunk itt. Egy pillanatra megállunk, aztán megyünk tovább. 

- Az olaszok tegnapi 14:1-es győzelméből, amit végignéztetek, mit lehet leszűrni? 

- Azt látom, hogy nagyon jó fizikai állapotban vannak az olaszok, ami nem is nagyon lep meg. Nekik talán egy picit több idejük volt készülni, hiszen ők nem játszottak a Világligában, jobban fel tudták építeni ezt a négy hetüket. Nem lep meg igazándiból rajtuk semmi, hiszen eddig is tudtuk, hogy általában jó fizikai állapotban szoktak érkezni. Komplett csapat. Az új, honosított játékosok egyre inkább beékelődnek vagy beleszoknak a csapatba, azért most már jó néhány van az olaszoknál. Aicardi, ugye, nincs itt, látjuk, hogy hogyan oldják meg az ő pótlását és így sem gyengébbek. Nagyon sok mozgással csinálnak mindent.

- Változott a játékuk?

- Egy picit alakítottak rajta, de úgy látom, hogy a négy negyedből háromban benn van a jelenlegi fő centerük, Bodegas, úgyhogy igazából az átmeneti időszakokat kell megoldaniuk. De már korábban is mondtam, hogy van legalább négy-öt olyan játékosuk még így is a keretben aki abszolút otthonosan mozog a centerposzton, ha akartak volna, akkor tudtak volna hozni még egy centert, de így is erősnek gondolják magukat és szerintem azok is.

Nagyon agresszívan játszottak, nagyon-nagyon magas fokú irammal belekergetik az ellenfelüket a hibázásba, mint láttuk, a németek sokat is hibáztak és mire odaértek a lehetőségekhez, annyira elfáradtak, hogy nem volt pontos a befejezésük. Ezért alakult ki ez az extrém eredmény itt a tegnapi napon, pedig volt a németeknek bőven lehetőségük. 

- Mi a helyzet Pohl Zolival, aki most nem volt vízben és már a grúzok elleni meccset követően látni lehetett, hogy valamilyen gondja van?

- Nem annyira titok, az egyik grúz sapkája elvágta az állát, a sérülését Szigeti doktor segítségével orvosultuk, mert a helyiek nem akartak ebbe az ügybe "beleavatkozni" négyórás várakozás után se, tegnap este. Ez kicsit fura volt, mindegy, ezért van itt az orvosunk, Szigeti doktor úr, akinek gyerekjáték ezeket a dolgokat megoldani. Ma így akkor Zoli nem megy vízbe, de szerdán bevethető lesz.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsolya)


vlv-képek


VÁMOS MÁRTON újságíróknak:

- Szervusz Marci! Rijekában volt egy mérkőzés az olaszokkal, amely gyakorlatilag arról szólt, hogy téged semlegesítsenek. Most is valami hasonlóra számíasz? Illetve mit vártok?

- Nyilván maradandó nyomokat hagyott bennem is, meg a csapatban is az a mérkőzés, ugye, 10:5-re veszítettük el, úgyhogy azért szeretnénk revansot venni. Fizikálisan nagyon kemény mérkőzésre számítunk, ami, úgy gondolom, hogy a brutalitás határait fogja feszegetni. De hát ezt tudjuk, és készülünk erre fejben, s az edzésen ie egy-két gyakorlattal, úgyhogy nem fog minket meglepetésként érni.

- Ilyenkor azért nagyon észnél is kell lenni, az ilyen brutalitás-közeli mérkőzéseknél, nehogy olyan ítélet szülessen, ami befolyásolja a mérkőzés kimenetelét...

- Igen, és reméljük, hogy ezt a bírók azért kézben tudják tartani, ne törjön el senkinek az ujja, de hát ha most itt valakit eltiltanak egy négypercessel, akkor gyakorlatilag az az egész Eb-re kihatással van a végeredményt tekintve, úgyhogy ezt különféle technikákkal próbáljuk majd megoldani.

- Hosszú ideje mindenki erről az olasz meccsről beszél, mennyire érzitek magatokon a nyomást, nyilván azokon főleg, akik újoncok ezen az Eb-n.

- Nem akarok esélyeket latolgatni, de én úgy gondolom, hogy meg tudjuk verni ezt az olasz válogatottat, ha csak abból indulunk ki, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk a felkészülés alatt, a Világligán ezüstérmesek lettünk, amire úgy gondolom, hogy a közvélemény nem nagyon számított. Elég magabiztosan meneteltünk tovább, úgyhogy szerintem önbizalommal telve tudunk odamenni erre az olasz meccsre és felvenni velük a kesztyűt.

- Köszönjük szépen Marci, és sok sikert!

 (Lejegyezte: Kerbi)


ANGYAL DÁNIEL a VLV-nek:

- Mi a véleményed az olasz centerekről? Hogy készültél ellenük?

- Igazából semmi speciális, játszottam már ellenük, úgyhogy nagyjából ismerem őket, de hát nagyon jó az egész olasz csapat centerekkel együttvéve, nem lesz könnyű feladat, de hát sokkal jobb egy ilyen meccs, mint mondjuk egy gyengébb ellenfél ellen játszani. Az ilyen meccsekért jöttünk ide, ezekre készülünk.

- A tegnapit hogy összegeznéd?

- Igazság szerint nyerni kellett, nyertünk is, úgyhogy a célunkat elértük. Egy ilyen felvezető meccsnek jó volt, nagyon mást most nem tudok róla mondani.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


A VLV EB-ALOLDALA


Női válogatottunk kedden ismét nagy gólarányú győzelmet aratott.

Magyarország-Szerbia 23:6 (9:1, 5:1, 5:3, 4:1)
G.: Keszthelyi 7, Gurisatti 4, Csabai 3, Szilágyi, Leimeter, Gyöngyössy 2-2, Parkes, Illés, Garda, ill. Jakovljevics 2, Prica, Luka, Mandics, Vukovics,


Fotó: Illyés Tibor/MTI