FACEBOOK

Eső áztatta kétkapu - vlv-riport

Eső áztatta kétkapu - vlv-riport
hozzászólás, 2018.06.27.

Zuhogó esőben játszott edzőmeccset Ausztrália és Magyarország válogatottja szerdán este a margitszigeti Széchy uszodában. vlv-riport.


VLV-RIPORT A DÉLELŐTTI EDZÉSRŐL

Az esti kétkapun az a magyar csapat szerepelt, amely csütörtökön este Németországba utazik a duisburgi felkészülési tornára. (Az itthon maradók a kapu mögött edzettek.) Végül három teljes negyedet játszottak a felek, majd egy negyedik negyednek megfelelő idő alatt emberhátrány-emberelőny-gyakorlást végzett a két csapat - természetesen egymás ellen.

Märcz Tamás szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal és bár az eredményt ilyenkor nem illik nyomon követni, a meccset is megnyertük.

A teljes keret - vastagítva a duisburgi tornára utazók neve:

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

VLV-VIDEÓ:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Egy nagyon fárasztó napon vagytok túl, kérlek, foglald össze, mi történt ma veletek!

- Szerintem nem volt olyan fárasztó. De hosszú nap volt. Ugye, végre mindenki itt volt ma délelőtt, teljes volt a társaság. Megérkeztek azok is mind, akik a Világligán voltak, azok is, akiknek még adtam egy kis plusz pihenőt, mert sokat játszottak a Világligán, de viszem őket Németországba is. Tehát 21 emberrel voltunk a délelőtt folyamán, itt van Szilárd is, Jansik Szilárd is, aki azért lábadozik a sérüléséből.

Délelőtt részekre osztottuk a csoportot, azok, akik nem utaznak, hosszabb úszást teljesítettek, a Németországba utazóknál inkább a sprintek voltak előtérben, a labdatechnikát és a zónával kepcsolatos dolgokat gyakoroltuk, összeraktuk egy picit a védekezést.

Itt este pedig, ebben a "szép időben" az ausztrálokkal játszottunk három negyedet és emberfóroztunk-emberhátrányoztunk azzal a csapattal, amely a duisburgi tornán szerepelni fog, hogy ne ott találkozzon először meccshelyzetben ez a 13 ember, az első hivatalos meccsen, pénteken. Nagyon jó volt az ez, az elég érdekes időjárás ellenére, szerencsére az nem zavart bennünket. Jó iramú játék volt, nagyon mentünk, tetszett, jól játszottunk, szerintem meg is vertük az ausztrálokat, nem számoltam az eredményt, de eléggé gólerősnek éreztem a csapatot és a védekezés is jó volt. Az emberelőnyös és az emberhátrányos helyzetek gyakorlása is elég pozitív tapasztalatokat hozott.

Csütörtökön terheléses sportorvosi vizsgálat lesz azoknak, akik nem utaznak Németországba, a többieknek csak tornatermi edzésük lesz és este a repülőtéren találkozunk, majd utána vár ránk három meccs kint.

- Köszönöm szépen, jó utat!

- Köszönjük.


vlv-fotók az esti kétkapuról.


Négy nemzet tornája, Duisburg

A részvevők: Kína, USA, Németország, Magyarország.

Június 29., péntek

18.30 USA-Magyarország
20.15 Németország-Kína

Június 30., szombat

18.30 Magyarország-Kína
20.15 Németország-USA

Július 1., vasárnap

12.00 USA-Kína
13.45 Németország-Magyarország

A vlv új támogatójának, a Diapolónak köszönhetően a csapattal utazik és a torna teljes időtartama alatt a helyszínről tudósít. (Stream a helyiek tájékoztatása szerint nem lesz, igyekszünk majd a vlv-n megszokott szöveges élő közvetítéssel szolgálni.)

Címkék:
Märcz Tamás edzés