FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 10:8 - Japán jön az elődöntőben!

Magyarország-Horvátország 10:8  - Japán jön az elődöntőben!
hozzászólás, 2018.06.21.

Drámai csatában, ötméteresekkel, de megérdemelten gyűrtük le a világbajnokot. Elődöntőt játszunk pénteken 18.15-kor a Világliga szuperdöntőjében. Az ellenfél Japán, amely a tavalyi vb után most is legyőzte az Egyesült Államok csapatát! Folyamatosan bővülő helyszíni riportunk:

A mérkőzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruhá


Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

Negyeddöntők

Magyarország-Horvátország 10:8 (1:1, 1:1, 3:2, 1:2 - 4:2) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK

Budapest, Duna Aréna, v.: Colominas (spanyol), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi 1, Bátori 1, Jansik D., Mezei, Kovács Gergő, Vámos 2. Cs.: Angyal 1, Manhercz K., Zalánki 3, Bedő 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Bijac, Setka, L. Fatovic, Buljubasics, Vrlics 1, Vukicsevics 2, X. Garcia. Cs.Marcelics (kapus), Benics 1, Krapics 1, Buslje 1, Basics, Lovre 2. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 3/12
Kipontozódott: Pohl (a negyedik negyedben), Jansik D. (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

FIGYELEM!

A nyilatkozatok olvasásakor kérjük figyelembe venni, hogy a Japán-USA negyeddöntő (amelynek győztesével találkozunk a pénteki elődöntőben) éppen azokban a percekben kezdődött, amikor kérdeztük a játékosokat. Mindenki biztosra vette az amerikaiak győzelmét (mi magunk is), de az erről szóló részeket nem húztuk ki a nyilatkozatok leírt változatából, mert úgy ítéltük meg, hogy az elmondottak hiteles képet adnak az akkori helyzetről, teljesebbé teszik az olvasó számára a képet.


MÄRCZ TAMÁS újságíróknak:

- Na, Tomi, az alapvető cél teljesítve, négy között vagytok, és az a jó hírem van, hogy már csak két meccset kell megnyerni, utána nincs tovább a torna. Hogy értékeled ezt a mait?

- Szerintem az történt végül is a vízben, amit mi szerettünk volna, ahogy elterveztük még a hotelben, a megbeszélés során. Egyrészt úgy kezdünk, ahogy kell egy ilyen mérkőzésen, nagyon odafigyelve. Taktikailag szerintem jól felkészültünk, mindenki nagyon ott volt fejben, élesek voltunk, tartott a koncentráció, sőt, negyedről negyedre tudtunk rajta még emelni is és nem estünk vissza a harmadik negyed után, mint ahogy azt elkövettük Montenegró ellen. Bár egyébként ránk jöttek, mert a 6:4 után két gólt kaptunk és ők jöttek vissza a meccsbe, mégsem éreztem azt, hogy csökkent volna az intenzitása vagy a koncentrációja a játékosaimnak, hanem ugyanúgy ott voltunk.

Pici nüanszokon múlott, hogy egyáltalán eljutott ez a mérkőzés a büntetőlövésekig, de hát ez is benne volt egyébként az előzetes tervben, hogy ez egy olyan mérkőzés, ami vagy az utolsó másodpercben dől el, vagy ötméteresekkel, mert azt semmiképpen nem akartuk, hogy ez egy sima mérkőzés legyen a horvátok számára.

Nagyon motiváltak voltak a fiúk és tényleg csak gratulálni tudok, mert egy olyan horvát csapatot győztünk le ma, amely azért tényleg a világ top elitjében van jelenleg. Az összetételük egészen kimagasló, borzasztó jó játékosokból áll, a csapat nagyrésze évek óta együtt játszik. Tehát azért nem egy kis dolog ez, és nem zuhant össze a csapat a teher alatt sem, mert azért mindig nagy kérdés, hogy a vízválasztó meccset, a negyeddöntőt hogyan lépi meg egy csapat. Ez a magyar válogatottnál mindig a sikernek és a sikertelenségnek a küszöbe, hogy feljut, vagy az öttől nyolcig marad. Hát az most már biztos, hogy éremért játszunk, de nagyon szeretnénk, hogy ez ne egy bronzcsata legyen, hanem igenis, aranyért folyó küzdelem.

- Most, amikor beszélünk 2:0-ra vezetnek a japánok az USA ellen..., szívesen látnád őket holnapi ellenfélnek?

- Szívesen, igen, de nem gondolom, hogy ez realitás, bár most ők vezetnek és tavaly a világbajnokságon megverték az Egyesült Államokat, kiszorítva őket a legjobb nyolcból. Úgyhogy ez egy egész érdekes párharc most itt, ez is pikáns, ugyanúgy, ahogy a mi mérkőzésünk is az volt.

Azt gondolom, hogy a realitás az, hogy itt az Egyesült Államokkal kellene összetalálkozni, akik azért nagyon meggyőzőek, nagyon jól játszanak, fizikailag nagyon jól fel vannak készítve, erre a tornára élesek, de nem hiszem, hogy megállnának itt a játékosaim és kevesebbet akarnának, mint hogy bejussanak rajtuk keresztül a döntőbe.

- Ha a harmadik negyedet nézzük eléggé felpörögtek az események, hogyha csak a gólok számát is nézzük. Mi hangzott el a félidőben, mivel motiváltad tovább a játékosokat?

- A terv az volt egyébként, ami talán lehet vicces, hogy nagyon erősen kezdünk, mint ahogy az meg is történt és megpróbálunk abból még rákapcsolni minden negyedben. Negyedenként újra és újra elhangzott, hogy ha lehet, a játék minden fázisában húzzunk rá még egyet. Nem csökkentettük a feszültséget a játékosokban. Mégis azért egy olyan féket igyekeztem rajtuk tartani, hogy ne is rohanjanak bele egy öngyilkos előre futásba. Szerintem nagyon jól megvolt az egyensúly, a nagy küzdelem ellenére összeszedettek voltunk, hajtottunk, de fékeztük is a kérkőzést.

A harmadik negyed előtt egyébként úgy éreztem, hogy még tudnánk emelni a ritmuson, mert nagyon belekényelmesedtünk a horvátok stílusába. Pedig ők is egy gyors csapat, van három-négy egészen gyorsan úszó játékosuk, ők erre építenek, a lefordulásra, de mégis úgy éreztem, hogy ma egy picit visszavettek, lassabbak voltak és mi is elkezdtük ezt a tempót felvenni, amit nem akartam, úgyhogy még rákapcsoltunk. Úgy láttam, hogy megvolt az eredménye, csinálták a játékosok, amit kértünk.

- A közvélemény szerint ez a mérkőzés a tavalyi világbajnoki döntő visszavágója volt. Ez mennyire igaz, illetve ez motiválta-e egyáltalán a csapatot?

- Nem tudom, egyébként én nem így értékelem, hogy annak a visszavágója. Valóban az utolsó összecsapásunk a horvátokkal az volt, de minden torna egy új verseny, és hát, ez egy teljesen más csapat. Meg egyébként az ő csapatuk is nagyon más, három-négy helyen most azért ők is változtattak, de szerintem az Európa-bajnokságra majd visszacserélnek néhány játékost. Ennek ellenére a levegőben valóban picit ott volt, s ha már mi nem gondoltunk rá, akkor segített a szpíker és mindenki más itt az uszodában, hogy ez annak a visszavágójának tűnjön. :-) Szerintem manapság bármilyen tornán, bármelyik világeseményen legyőzni a horvát válogatottat akár büntetőkkel vagy rendes játékidőben - az nagyon nagy dolog.

Sokan leírták és talán nem is tartották esélyesnek a magyar csapatot akár ezen a mérkőzésen, akár az egész Világligán, hogy bejuthat a négybe, én ezt tudom. Én ezt nem így gondoltam és szerintem a játékosok sem, és azt szeretném, hogy ez a jövőben megmaradjon. Lehet, hogy most nem mi vagyunk éppen a világ legjobb csapata, ennek ellenére érmeket szeretnénk nyerni a közeljövőben. Lesz, amikor ez sikerül, lesz, amikor nem. Van egy hosszú távú építkezés, ami elsősorban az olimpiát tartja szem előtt. Az még nagyon messze van, de azt gondolom, hogy ott lehet igazán realitás, hogy akár egy címet is nyerjen a csapat. Ami meg addig történik, ha világversenyeken érmeket tud szerezni ez a csapat, az szerintem ajándék és megsüvegelendő.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Elég fárasztó meccs volt, kevés góllal. Nagyon brusztosak, kemények voltak a horvátok, úgyhogy nem volt egyszerű. Nagyon elfáradtam. Valahogy holnapra össze kell kapjam magam, mert az amerikaiak egész évben erre készültek, nagyon frissek lesznek. Nagyon nehéz meccs lesz a holnapi.

- A horvátokon mikor érezted, hogy meginognak? Amikor kettővel vezettünk az utolsó negyedben?

- Nem éreztem, hogy meginognak. Szerintem végig ugyanazt játszották. Beálltak, türelmesek voltak, hátul stabilan védekeztek. Nem inogtak meg. Talán Garcia az ötösnél, de inkább az is csak egy rossz lövés volt, ennyi.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy győzni tudtunk, nyilván, de voltak előzmények is. Azért tudtunk győzni, mert nagyon akartunk, másrészt, amit megbeszéltünk, hogy a védekezésre tegyük a hangsúlyt, azt betartottuk. Okosan játszottunk, kevés hibával, a hibáikat gólra váltottuk. Nekem nagyon tetszett a mai játékunk, kifizetődő volt ez az odafigyelés és hajtás, meg amit beletettünk energiát, minden egyes játékos beletett, a végén úgy gondolom, hogy ezért is jutottunk tovább.

- Egyesült Államok?

- Igen, most fognak játszani, valószínű, hogy győzni fognak és velük fogunk játszani. Egy nagyon érdekes csapat számomra, hihetetlen, hogy játékosok néha abbahagyják, néha újrakezdik és baromi jól játszanak. A szerb Udovicsics edzővel nagyon sokat edzenek, nagyon sokat készülnek, nagyon nagy fegyelem és rend van és ezért játszanak ilyen jó meccseket. Nyilván ők erre készültek, ha jól tudom ez az egy fő esemény, ami szerepelnek. Nekünk nyilván sokkal több rendezvényünk volt az idén, ők valamivel frissebbek, dinamikusabbak, de egy nagyon okos és kemény játékkal én abszolút a győzelmet várom a holnapi mérkőzéstől.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon jó volt, nagyon jól játszottunk, hozzá kell tenni, hogy a végén már látszódott a mérkőzésen, hogy vonszoljuk magunkat, de ők is, azért négy nap alatt négy komoly meccs kivesz az emberből és hát, még van hátra kettő. Szerencsére mi éremért fogunk játszani mindenféleképpen, ha jól tudom az amerikaiakkal játszunk a döntőbe jutásért. Nem tartom azt lehetetlennek, hogy itt újra döntőt játsszunk a Duna Arénában.

- Érezted, hogy meginognak közben?

- Éreztem, hogy végig mi tartjuk kézben a mérkőzést és ők kapaszkodnak. Ha mindig így lenne, az nagyon jó lenne, mert azért ők rengeteg energiát emésztettek fel, hogy ez kijöjjön ikszre, nem beszélve a bírói felfogásról. Barcelona jutott eszembe, pont ugyanez a bíró fújta, mint most, az ausztrál, és majdnem hasonló fújást kaptunk, mint akkor.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szép volt Krisztián, gratulálok. Hogy mentél neki a meccsnek, érezted, hogy most lehet egy nagyot dobni?

- Persze, szerintem mindenki úgy készült, nyilvánvaló.

- Volt-e valami különleges a levegőben?

- Annyiban különleges volt, hogy egy magyar-horvát mindig komoly presztízsmérkőzés és ugye, tényleg mindenki ezt mondogatta és ez így is van, ez valamilyen szinten egy visszavágó volt. Én nem lehettem ott tavaly a világbajnokságon, de ettől függetlenül szerettem volna én is megmutatni, hogy most nem véletlenül vagyok itt.

Szerintem remek mérkőzés volt, olyan, mint amilyennek lennie kellett, mondom még egyszer: presztízsmérkőzés volt. Közönségszórakoztató még akkor is, ha én úgy gondolom, hogy sokkal kevesebben voltak, mint amire számítottunk, persze a  közönség se tudhatta, hogy a mai napon már ilyen komoly mérkőzés  várható. Várunk mindenkit sok szeretettel holnap is! Hiszen ez már éremért megy, ez a harc...

- Köszönöm szépen jó pihenést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- A torna egyik legerősebb csapatát sikerült megvernünk ötméteresekkel, de végig a kezünkben volt a mérkőzés, azt gondolom. Mindig mi vezettünk, a horvátoknak kellett szaladniuk az eredmény után. A negyedik negyedben ugye, két góllal is volt, hogy vezettünk, amit sajnos nem sikerült megtartani a végéig, de hála Nagy Viktor remeklésének a mai meccsen és a stabil védekezésünknek, sikerült behúznunk a meccset.

- Mi lesz az USA-val?

- Nem tudom őszintén szólva, még nem foglalkoztunk a holnapi nappal, hogy kivel játszhatunk. Őszintén szólva nem is tudtam egészen a meccs utánig, hogy melyik ágon vagyunk. Fel fogunk készülni a következő napra is és hát, mindent bele fogunk adni, hogy bejussunk a döntőbe.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Tomi gratulálok! Nagyon izgalmas meccset játszottatok, és ezzel a véggel, ebben az uszodában ez hatalmas érzés lehet. Milyen volt?

 - Nagyon jó. Nyilván fárasztó, egy picit nem is nekünk állt, legalábbis amit én éreztem bent centerben, de hál’ Istennek, a csapat és a védekezés elősegítette, hogy sikerüljön nyerni. Mi voltunk előnyösebb helyzetben, kaptunk egy hátránygólt még a végén, és azzal lett döntetlen. Az utolsó fél percben még vissza is kapták a labdát, de Viktor nagyon jól védett az egész meccsen, ez nekünk a védekezésben nagy önbizalmat adott, végig azt csináltuk amit megbeszéltünk. Összességében szerintem elégedettek lehetünk, ez egy jó horvát csapat, még ha vannak is hiányzóik.

Azért az látszott, hogy mindkét csapat fáradt valamilyen szinten. Magát az iramot nem éreztem olyan erősnek, de ez nyilván azért van, mert mindkét csapatból nagyon sokan jönnek ebből a fárasztó final eight-ből, és ez a negyedik meccs volt már itt is. Szerintem mi még leszünk sokkal jobbak, de a horvátok is.

- Most itt az utolsó két napon a fáradtság mennyire játszik szerepet majd a meccsekben, az eredményekben?

- Ilyenkor már nem jellemző ez. Úgy értettem a fáradtságot, hogy az iramban ez látszott, de az ellenfél is ugyanezt a stílust képviselte. Nyilván, ha itt valami ritmusbeli különbség lesz, - ha az amerikaiakkal jászunk-, mert ők erre készültek már nagyon rég óta, meg nekik ez a legfőbb esemény ebben az évben, de úgy gondolom, hogy ez egy fiatal csapat, fog tudni valamilyen szinten regenerálódni. Fejben úgy kell felkészülni, hogy nehéz meccs lesz, és nem szabad elveszíteni a fonalat. Apró technikákat lehet bevetni, mindenki amit gondol, vagy amit szokott.

- Mondj egyet!

- Van, aki lefekszik korán, van aki Youtube-videókat néz, van aki facebookozik, mindenki másképp kapcsol ki, van aki megiszik egy sört, mindenkinek más. Egy fél órát lehet ezzel az elmét frissíteni. A fizikai regenerációra most kaptunk nagyon jó gépeket, úgyhogy fizikálisan minden adott a regenerációra, a mentális helyzet szempontjából pedig úgy gondolom, hogy elég régóta játsszuk a vízilabdát, hogy mindenki meg tudja oldani. Fizikai jelei vannak a fáradtságnak, de ez inkább fejben dől el, hogy az ember fáradt "akar-e lenni", vagy nem.

(Lejegyezte: Kerbi)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy sikerült, készültünk arra, ezzel nem árulok el nagy titkot, hogy ez az utolsó pillanatig, végletekig megharcolt meccs lesz. Kicsit most furának is tűnhet, de a megbeszélésen elhangzott, hogy azért itt van sansz arra, hogy ötméteresekkel fog eldőlni egy ilyen meccs, és mondom ezt úgy, hogy a végén talán másfél percig ők támadtak. Hátul higgadtak tudtunk maradni és ezt látom a siker kulcsának. Az a különbség a Montenegró-meccs és e között, hogy itt az utolsó negyedben is higgadtak tudtunk maradni és hiába volt döcögős a támadásunk, hátul végig stabilak voltunk és Viktor nagyon jól védett, úgyhogy ez igazi csapatmunka volt.

- Most mi következik? Ez most ad nektek egy nagyon nagy lendületet?

- Szerintem ad egy nagyon nagy lendületet, ebben biztos vagyok, de hát ettől függetlenül Amerika nem véletlenül verte meg a horvátokat is meg a spanyolokat is. Pontosan tudjuk, hogy május első hete óta erre készülnek, nekik ez a fő esemény és erre edzőtáboroztak, ők erre vannak kihegyezve. Azért azt ne felejtsük el, hogy nekik is ez volt ma a negyedik meccsük, tehát azért holnap is egy nagyon kemény fizikális párharc lesz. Van egy-két nagyon jó játékosuk, elég ha csak a Magyarországon játszó Bowent említem, aki gyakorlatilag szárnyal ezen a Világligán. Biztos vagyok benne, hogy fel fogunk rájuk készülni és jó lesz nagyon.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


További csütörtöki eredmények:

Montenegró-Kazahsztán 14:6 (5:2, 2:2, 5:1, 2:1) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: Ivovics 3, Drasko Brguljan, M. Janovics, Gyurgyics, Spaics 2-2, Vidovics, Misics, Draskovics, ill. Ukumanov, Ruday 2-2, Aubakirov, Sakenov

Ausztrália-Spanyolország 4:9 (2:1, 0:1, 0:2, 2:5) - VLV-KÉPEK
G.: Campbell, Kayes, Hollis, Brooks, ill. Espanol, Tahull 2-2, Munarriz, Larumbe, Fernandez, Mallarach, Bustos

Japán-USA 11:10 (2:3, 4:3, 2:1, 3:3)
G.: Arai, Inaba, Okawa 2-2, Koppu, Siga, Araki, ill. Hallock 4, Hooper, Obert, Bowen, Irwing

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek arról, hogy Japánnal kerülünk szembe az elődöntőben:

- Őszintén szólva nem számítottam erre... Azt gondoltam, hogy ilyesmi egyszer fordulhat elő, az pedig tavaly a budapesti vb-n megtörtént. Úgy látszik, nem fekszik az amerikaiaknak a japánok stílusa, ami egyébként valóban kellemetlen és én óva intem a csapatom tagjait is attól, hogy ennek a fejleménynek nagyon örüljenek. Hiába vezettünk ellenük a csoportmeccsen 8:3-ra, a japánoknak volt három-négy ziccere, amit Kardos Gergő védett ki.

Észnél kell lenni, ez egy nagyon-nagyon kellemetlen vízilabda, amit tudnak és van még valami, ami veszélyre inthet minket: ahogy megy előre a torna és mindenki egyre jobban fárad - ők nem! Nagyon fontos szempont, hogy ők az ötödik napon is ugyanazzal az intenzitással tudnak játszani, mint az elsőn. 

Szóval ez valóban meglepetés és azt gondolná az ember, hogy ennek a hírnek örülni kell, mert az USA azért nehezebbnek tűnt, ráadásul mi a csoportkörben az eredményt nézve (7:14 - a szerk.) könnyen legyőztük Japánt, de ennek ellenére azt mondom, hogy ez a meccs nem lesz sétagalopp. Lehet akár sima is, hogyha precízen játszunk. Én a japánok elleni csoportmeccs után is mondtam, hogy láttam elég sok hibát a játékunkban, amit a japánok megbüntethettek volna. "Le kell limitálni" még jobban a japán válogatottat, hogy ne tudják kiénekelni a sajtot a szánkból. Mindezzel együtt azt gondolom, hogy innentől kezdve abszolút realitás, hogy okos játékkal Japán ellen képesek lehetünk győzni és döntőbe kerülni.


vlv-képek


A pénteki program:

15.15 Horvátország-USA (az 5-8. helyért)

16.45 Ausztrália-Kazahsztán (az 5-8. helyért)

Elődöntők:

18.15 Magyarország-Japán


19.45 Montenegró-Spanyolország


Ez történt a torna első három napján:

Június 18., hétfő, 1. nap


Horvátország-Kazahsztán15:5 (3:1, 3:1, 4:3, 5:0) -  az egyik játékvezető Székely Balázs volt - VLV-KÉPEK
G.: L. Fatovics 5, Lovre, Buslje, Basics 2-2, Benics, Vukicsevcs, X. Garcia, Krapics, ill. Ukumanov 2, Medvegyev, Aubakirov, Shmider

Montenegró-Japán 14:8 (4:1, 3:4, 5:2, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovocs 4, Ivovics 3, Misics, Spaics 2-2, Drasko Brguljan, Petkovics, Gyurgyics, ill. Siga 2, Adacsi, Koppu, Josida, Inaba, Okawa, Araki

Egyesült Államok-Spanyolország 8:6 (2:3, 3:1, 1:1, 2:1) - VLV-KÉPEK
G.: Hallock, Cupido, Daube 2-2, Hooper, Bowen, ill. Mallarach 4, Munarriz 2

Ausztrália-Magyarország 5:12 (1:3, 1:1, 2:5, 1:3)
Budapest, Duna Aréna, v.: Rakovics (szerb), Tiozzo (horvát)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Bátori 2, Erdélyi 2, Bedő 1, Kovács Gergő 1, Vámos 2. Cs.: Kardos (kapus), Manhercz K. 1, Angyal, Zalánki 3, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Hrysanthos, Hollis, Younger, Putt, Kayes 2, Campbell, Ford. Cs.: Power 1, Edwards, Elphick 1, Roach 1, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 3/3
Kipontozódott: Putt (az utolsó percben), Pohl (az utolsó percben)
Kiállítva cserével, végleg: Brooks (a második negyedben)

Június 19., kedd, 2. nap

Ausztrália-Japán 11:7 (4:1, 2:2, 2:1, 3:3) - VLV-KÉPEK

G.: Younger 6, Kayes, Power 2-2, Edwards, ill. Inaba 3, Adachi 2, Koppu, Okawa

Horvátország-Spanyolország 10:13 (4:3, 1:4, 3:2, 1:0 - 1:4) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK
G.: Javier Garcia 4, Vukicsevics 3, Fatovics, Buslje, Krapics, ill. Perrone, Mallarach 3-3, Fernandez, Espanol 2-2, Munarriz, Granados, Tahull

Egyesült Államok-Kazahsztán 11:4 (2:0, 3:2, 3:0, 3:2) - VLV-KÉPEK
G.: Daube 3, Roelse 2, Hooper, Vavics, Hallock, Cupido, Bowen, Irwing, ill. Ukumanov 2, Sakenov, Ruday

Montenegró-Magyarország 12:9 (3:2, 3:5, 3:2, 3:0) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Vojvodin (orosz), Möller (argentin)
Montenegró: Lazovics, Radovics 2, Drasko Brguljan 1, Ivovics 1, Spaics 1, M. Janovics 3, Petkovics 1. Cs.: Banicsevics, Vidovics 1, Gyurgyics 1, Misics 1, Draskovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Magyarország: Nagy V., Bátori, Erdélyi, Jansik D., Bedő, Angyal 2, Vámos 2. Cs.: Manhercz K. 1, Zalánki 3, Mezei 1, Kovács Gergő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 8/11, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Draskovics (a 3. negyedben), Erdélyi (a 4. negyedben)

Június 20., szerda, 3. nap

Horvátország-USA, 10:11 (1:2, 2:5, 5:4, 2:0) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt VLV-KÉPEK
G.: Vukicsevics, Vrlics 2-2, Benics, L. Fatovics, Krapics, Lovre, Setka, X. Garcia, ill. Bowen 5, Cupido 2, Irwing, Hooper, Daube, Roelse

Montenegró-Ausztrália 10:8 (3:2, 3:2, 3:2, 1:2) - VLV-KÉPEK
G.: M. Janovics, Gyurgyics, Ivovics 2-2, Drasko Brguljan, Radovics, Misics, Draskovics, ill. Roach, Younger 2-2, Kayes, Power, Hollis, Brooks

Kazahsztán-Spanyolország 3:11 (0:2, 1:2, 0:4, 2:3) - VLV-KÉPEK
G.: Sakenov, Ukumanov, Ruday, ill. Mallarach 3, Granados, Espanol 2-2, Cabanas, Larumbe, Bustos, Munarriz

Japán-Magyarország 7:14 (1:5, 2:3, 2:3, 2:3) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Tiozzo (horvát), Colominas (spanyol)
Japán: Kacujuki, Josida, Okava 1, Siga, Adacsi 1, Inaba 5, Arai. Cs.: Koppu, Szuzuki, Takata, Mijazava, Araki. Szövetségi kapitány: Jodzsi Omoto
Magyarország: Kards, Manhercz K., Erdélyi 2, Jansik D. 1, Bedő 2, Zalánki 1Kovács Gergő. Cs.: Vámos 2, Mezei 3, Bátori 1, Angyal 1, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 1/7 ill. 1/3,
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1​