FACEBOOK

Märcz Tamás visszatért az ,,övéihez,,

Märcz Tamás visszatért az ,,övéihez,,
hozzászólás, 2018.06.11.

A genovai hosszú hétvégét követően újra felvette a fonalat a szövetségi kapitány és hétfőn este edzést tartott a jelenleg még csonka keretnek - új helyszínen, a Duna Arénában. Mostantól ott készül a csapat, hiszen itt lesz a Világliga budapesti szuperdöntője június 18. és 23. között.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A hírek szerint nagyon jól és keményen dolgoztak a fiúk a távollétemben is, erről már Genovában kaptam információkat. Hétfőn este folytattuk a munkát, mert hosszú hét követketkezik, a hétvégén is fogunk edzeni, ezért kicsit megnyújtottuk a pihenőidőt a hétfő délelőttel. Viszont délután komoly egyórás tornatermi munka után szintén nagyon erős kétórás vízi edzés volt.

Elég intenzív munkát végeztek a fiúk, rész-taktikai elemeket is próbálgattunk, bár nehezen tudtuk összerakni az eltervezett programot, mert Német Toni lázas beteg és más egészségügyi körülmény is közbeszólt. Egész pontosan az, hogy a játékosok "szabad idejükben" szívultrahang-vizsgálatokon vesznek részt és közülük kettőnek a vérnyomását tovább vizsgálták egy, a vérnyomásukat egész nap mérő műszer segítségével. Nem kell ettől megijedni, ez pusztán biztonsági ellenőrzés, de ketten emiatt nem tudtak vízbe menni, kedden már ők is lesznek.

Kapusokból elég jól álltunk, hét vízben lévő játékosra három is jutott, Vogel Soma is megérkezett, bár ő még nem teljes értékű. Sokszor kicsit improvizálni kell az írott programhoz képest, hogy elvégezzük a tervezett taktikai gyakorlást, de mindig megoldjuk ezt a feladatot.


A teljes keret (vastagítva azok neve, akik már most dolgoznak):

Kardos Gergely, Nagy Viktor, Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Krémer Balázs - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A BL-final fouron szerepelt kerettagok csütörtök este csatlakoznak a többiekhez, pénteken részben sajtónyilvános edzés és sajtótájékoztató indítja a közvetlen Világliga-felkészülést - és hát, nyilvánvaló, hogy erősen közeleg a keretszűkítés időpontja is, hiszen Märcz Tamás jóelőre jelezte, hogy a BLF8 után jelöli ki azokat, akik tovább reménykedhetnek a budapesti közönség előtti játéklehetőségben.

(A szövetségi kapitányt természetesen genovai tapasztalatairól is kérdeztük, erről kedden külön interjút közlünk.)

Címkék:
Märcz Tamás