FACEBOOK

Tóth Márton a Reggeli Startban

Tóth Márton a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.10.06.

Az OSC startja az új szezonban enyhén szólva meglepő volt. A részletekről és a napokban hatalmas port kavart "szabálymódosításról" is beszélgettek a Reggeli Start pénteki vendégével, Tóth Mártonnal. Tudósítás és a teljes riport felvétele:

Szombathy Pál műsorvezető először azt kérdezte Tóth Mártontól, hogy kellemetlen volt-e az OSC számára a bajnoki rajt, a Kőér utcában elszenvedett vereség.

- Ez több, mint kellemetlen volt - válaszolta a játékos - Erősen szégyelljük magunkat, hiszen ez a csapat nem azért állt össze, hogy már rögtön a nyitányon egy papíron nálunk gyengébb csapat gyakorlatilag lemosson a pályáról minket. Nagyon rosszul érintett minket, de az élet megy tovább, komoly feladatok elé nézünk, úgyhogy meg kell keresni az okokat és menni kell tovább. Én abban hiszek, hogy a munka meg fogja hozni a gyümölcsét - mondta.

Az OSC két hét alatt 11 mérkőzést játszott, de a keret éppen azért bő, hogy a sorozatterhelést bírja a csapat. A Honvédet (a játékos maximális elismerése, gratulációja mellett) fáradtan is meg kellett volna vernie a mai OSC-nek.

A váratlan, sima bajnoki vereséghez - Tóth Márton véleménye szerint - az is hozzájárult hogy mindenki egy kicsit előre nézett, a Volgográd elleni BL-selejtező járt a játékosok fejében.

Önkritikusan ismerte be Tóth Márton, hogy eddig nem kettő, hanem három kellemetlen mérkőzésük volt, mert a Magyar Kupa-selejtezőcsoportjukban a BVSC-t csak az utolsó percekben tudták legyőzni, ezt követte a Marseille elleni hazai BL-vereség, majd a Kőér utcai fiaskó. Nagyon mély völgybe került ezekkel a váratlan fejleményekkel az OSC, s a csapat erejét szerinte az mutatja majd meg, hogy ebből a helyzetből miként tud kilábalni.

Saját szerepköréről Tóth Márton elmondta, hogy jelenleg különböző feladatot lát el a magyar bajnokikon, mint a BL-meccseken. Utóbbiakon inkább mezőnyben játszik, külső posztokon, s ebbe egyre jobban kezd beleszokni, a magyar mérkőzéseken viszont centereznie is kell, mert az OSC-nek jelenleg a megengedettnél eggyel több külföldi játékosa van, egyikük esetében most van folyamatban a honosítás.

Szó esett a beszélgetésben az elmúlt napok nagy vihart kavart esetéről, a "szabálymódosításról".

A játékos szerint ez a történteket jól megmutatja, hogy miért van elmaradva a vízilabdasport más csapatsportoktól, például a kosárlabdától vagy a labdarúgástól. "Valahol ez jellemzi kicsit en bloc, a sportág amatőrizmusát, Három ember nemzetközi szinten kigondol egy szabályt, azt nem viszi végig a megfelelő procedúrán és akkor nekünk úgymond tapasztalatból kell tudnunk, hogy most akkor itt mi van. Eléggé komikus szituáció, én azt gondolom, hogy nem értesítették az egyes szövetségeket nemzetközi szinten és belefutottunk egy ilyenbe. És ez azért szomorú, mert ez simán eldöntheti egy csapatnak a jövőjét is."

A műsorvezető azt mondta, ijesztő, amit Molnár Tamás nyilatkozott az ügy kapcsán: "Nemzetközileg bármi megtörténhet, felelősséget nem lehet vállalni, mert bármi megtörténhet". Gyakorlatilag oda jutunk - fogalmazott Szombathy Pál -, hogy egy idő múlva már nem az ellenfél taktikáját kell tanulmányozni, hanem a bíróküldést...

Na, ezzel nem tudnak mit kezdeni a játékosok - reagált a stúdióvendég. Mint elmondta, a bírók az eredeti szabályhoz tértek most vissza a centerrel kapcsolatos labda nélküli kiállítás esetében, a közben bevezetett szigorítás szűnt most meg, s mindez nélkülöz minden tudatosságot.

Visszatérve a játékhoz: Tóth Márton szerint a Volgográdot le kell tudniuk győzni a BL-főtábláért vívott párarcban. A feladat most az, hogy a soron következő két bajnoki mérkőzésen az OSC újra felépítse magát és önbizalmat szerezve menjenek neki a jövő szombati volgográdi ütközetnek.

A teljes beszélgetés: