FACEBOOK

Ifjúsági Eb - Horvátország-Magyarország 10:10

Ifjúsági Eb - Horvátország-Magyarország 10:10
hozzászólás, 2017.09.11.

Óriási küzdelemben döntetlent játszottunk a horvátokkal az U17-es Eb csoportkörében úgy, hogy az utolsó másfél percben három gólt lőttünk. Részletek, a meccs magyar góljai, Horváth János, Baksa Benedek és a pontmentő Bóbis Botond nyilatkozata a vlv-nek:

Támogatónk a HerbaDoctor

U17-es Európa-bajnokság, Málta

Csoportkör, 2. forduló

Horvátország-Magyarország 10:10 (2:1, 1:3, 3:3, 4:3)

G.: Markics, Sparada, Poropat 2-2, Krzics, Culina, Herceg, Bajics, ill. Bóbis, Baksa B. 3-3, Fekete G. 2, Szieben, Schmölcz

A horvátok kezdtek jobban, már két góllal is vezettek, de a második negyedben sikerült egyenlíteni, sőt, a vezetést is megszereztük, majd három góllal elhúztunk. Ezután viszont a horvátok találtak be zsinórban hatszor és úgy tűnt, hogy már csak szépíteni lesz mód, de Bóbis az utolsó percen belül 18 másodperc alatt(!!!) két gólt lőtt és ezzel sikerült döntetlenre menteni a meccset..

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a stábnak, Horváth Dániel videóelemzőnek.


Baksa Benedek első gólja


Baksa Benedek második gólja


Schmölcz Norman gólja


Bóbis Botond első gólja


Fekete Gergő első gólja


Fekete Gergő második gólja


Szieben László gólja


Baksa Benedek harmadik gólja


Bóbis Botond második gólja


Bóbis Botond harmadik gólja


HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Igazából először megnyertük ezt a meccset, utána elveszítettük és a végén ikszre hoztuk... 7:4 re vezettünk, ott jött egy érthetetlen rövidzárlat, kaptunk hat gólt. A végén hatalmas hajrával sikerült egyenlíteni és fontos, hogy fel tudtunk állni vert helyzetből, ez mutatja az erőnket, de hogy 7:4-nél nem sikerült behúznunk a meccset - az legalábbis intő jel.

- Mi történt, hogy hat gólt lőtt egymásután az ellenfél?

- Buta gólokat kaptunk, mi pedig kihagytunk legalább öt ziccert, tehát megvoltak a helyzeteink, sajnos nem lőttük be azokat. 7:4-nél volt egy időkérésem, ha akkor sikerül gólt lőni, úgy érzem, meglett volna. Magunkra húztuk az ellenfelet és könnyű gólokat adtunk a horvátoknak. Bosszantó, hogy olyan szituációkban találtak be, amelyekre fel voltunk készülve, tudtunk, hogy mivel fognak próbálkozni, ennek ellenére meg tudták csinálni. Utána már nagy bravúr kellett ahhoz, hogy döntetlenre hozzuk a mérkőzést.

- Milyen volt a hangulatotok a végén?

- Örültünk, hiszen vesztett állásból mentettünk pontot, de mivel majdnem mindig megvertük őket nyáron, kicsit azért keserű volt a szánk íze.

- Mi a helyzet most a csoportelsőség tekintetében?

- Nem tudom, nem néztünk még utána, nem is akarok ezzel foglalkozni, lépésről lépésre haladunk előre, nem számolgatunk semmiképpen, a következő feladat az, hogy legyőzzük Montenegrót.


BAKSA BENEDEK csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon kektikus meccs volt, rosszul kezdtünk és nem tudom, hogy ennek mi volt az oka, de rá kellene jönnünk. Utána "megérkeztünk" a mérkőzésre elkezdtünk játszani, elmentünk három góllal - ott meg kellett volna fognunk a meccset! És kaptunk zsinórban hat gólt, ami rettenetes, ilyen hibát nem követhetünk el többet.

Az utolsó másfél percben háromgólos hátrányban voltunk és döntetlenre mentettük a meccset, ami mutatja, hogy mennyire erős csapat is vagyunk. Ebből a mérkőzésből is tanulni kell.


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Nagyon hektikus mérkőzés volt, felváltva vezettek a csapatok. 7:4-nél volt lehetőségünk lezárni a meccset, de sajnos ők lőttek zsinórban hat gólt.

Koncentrációban még van hova fejlődnünk, de látszik, hogy  hatalmas tartás van a csapatban és ez nagyon biztató.

1.20-szal a vége előtt három góllal vezettek, Baksa Béni csavart egy zseniális gólt, utána én lőttem be egy szabaddobást és 30-cal a vége előtt még ők támadtak, de labdát szereztünk, majd lefordultunk és középről sikerült fej fölé belőnöm.

Ebből a mérkőzésből erőt tudunk meríteni a további céljaink eléréséhez.

Legközelebb kedden 17.30-kor játszik a magyar csapat, az ellenfél Montenegró.

A magyar válogatott:

Grieszbacher Márk, Lampert Márk (kapusok),
Baksa Benedek, Bóbis Botond,  Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Schmölcz Norman, Szieben László Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos (mezőnyjátékosok)


A nap további eredményei:

Törökország-Szlovákia 10:6 (3:0, 2:3, 3:0, 2:3)

Ukrajna-Montenegró 4:9 (2:2, 1:0, 0:4, 1:3)

Franciaország-Georgia 10:9 (2:3, 5:1, 3:2, 0:3)

Németország-Románia 4:8 (1:2, 1:2, 1:1, 1:3)


Görögország-Oroszország 9:7 (3:2, 3:3, 2:2, 1:0)

Spanyolország-Olaszország 10:13 (1:3, 2:4, 3:3, 4:3) - az egyik játékvezető Petik András volt

Szerbia-Málta 18:1 (6:0, 6:1, 3:0, 3:0)