FACEBOOK

Tévében a szombati Szolnok-Szerbia gálameccs!

Tévében a szombati Szolnok-Szerbia gálameccs!
hozzászólás, 2017.08.29.

Egészen különleges gálamérkőzést rendeznek szombaton a szolnoki Arénában: a 2016-17-es klubszezonban minden létező tornát megnyert Szolnoki Dózsa-Közgép az olimpiai bajnok szerb válogatottal meccsel. A jegyek már rég elfogytak, a meccset a Sport2 televízió élőben közvetíti. Részletek:

Támogatónk a HerbaDoctor

Mint korábban megírtuk, Nyerges Zsolt, a szolnoki klub fő szponzora tallta ki, hogy valamilyen módon hazai közönség előtt is lehessen ünnepelni a tavalyi sikercsapatot, amelyből két kulcsjátékos, Varga Dénes és Vámos Márton időközben eligazolt a Fradiba.

CSEH SÁNDOR vezetőedző a vlv-nek:

- A Bajnokok Ligája-győzelmet nem tudtuk Szolnokon megünnepelni, ennek több akadálya volt. Most a szponzorunk és a klub vezetősége kitalálta, hogy rendez egy ilyen ünnepet, amely egyben néhány régi játékosunk búcsúztatása, s alkalom az újak bemutatására is. Köszönjük, hogy a szerb szövetség elfogadta a meghívást és a válogatottjuk ott lesz ezen a gálán. Úgy érzem, hogy ez az esemény a klubnak, a városnak, a nézőknek, talán még a játékosoknak is nagy élmény, szép emlék lesz.

Kovács István szakmai igazgató a vlv-nek elmondta, hogy az ingyenes belépőket már rég szétkapkodták, a program szombaton 18 órakor kezdődik és a Sport2 televízió élőben közvetíti.

A szerbek a "szélrózsa minden irányából" érkeznek, hiszen jelenleg még a legtöbben a szabadságukat töltik, (a Pro Recco két balkezes sztárjáért, Mandicsért és Filipovicsért Bécsbe küld autót a szolnoki klub,) de például itt lesz válogatottjuknak az a három játékosa is, aki szerdán még döntőt játszik Tajpejben az Universiadén (Viktor Rasovics, Szava Rangyelovics és Nikola Jaksics)... A találkozó megszervezésében egyébként oroszlánrészt vállalt a "szolnoki" Zsivko Gocics, aki (csapatkapitányként) tavaly, az év végén vonult vissza hazája válogatottságától.

A szurkolók igazi gálára számíthatnak, amelynek során a Szolnok két válogatott szerbje, Prlainovics és Alekszics a meccs felét az egyik csapatban, a másik felét a másikban játssza le.

Szó van arról, ezt közvetlenül a találkozó előtt egyezteti majd egymással a két vezetőedző, hogy esetleg 25 méterre szűkítik a játékteret, hogy még több gól essen, látványosabb legyen a játék - s persze ne kelljen annyit fel-le úszni, hiszen azért mégiscsak a szezon elején, a napi kemény fizikai munkába való visszarázódás időszakánál tartunk...