FACEBOOK

Budapesti tanácskozásra hívja Tony Azevedo és Kiss Gergely a világ vízilabdázóit

Budapesti tanácskozásra hívja Tony Azevedo és Kiss Gergely a világ vízilabdázóit
hozzászólás, 2017.07.08.

A WPO, a vízilabda-játékosokat tömörítő érdekvédelmi szervezet rendezvénye július 15-én lesz a vb-nek otthont adó magyar fővárosban. Azt írják a meghívóban: a játékosok védelme, a vízilabda jövője forog kockán.

A vlv is beszámolt négy éve arról, hogy az amerikai Tony Azevedo vezetésével nemzetközi érdekvédelmi szervezetet hoztak létre a világ vízilabdázói. Az eltelt időszakban nem sokat hallottunk a munkájukról, eredményeikről, de lehetséges, azzal, hogy Azevedo a közelmúltban befejezte játékos-pályafutását, új helyzet jön létre, s a WPO az eddiginél aktívabb szerepet vállal az érdekvédelemben és a sportági szakkérdések véleményezésében.

Erre lehet következtetni abból, hogy a nonprofit szervezet nevében Tony Azevedo és a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely eszmecserére hívja a budapesti világbajnokságon szereplő válogatottak játékosait, de rajtuk kívül is minden magyar és nem magyar vízilabdázót, aki ellátogat Budapestre ebben az időszakban.

A rendezvénynek vannak hivatalos napirendi pontjai. Azt vizsgálják, milyen szerepet tölthet be a szervezet a játékosok egységes fellépése terén, hogyan hallathatnák közösen a játék főszereplőinek hangját a NOB-bal, a FINA-val, a LEN-nel és a nemzeti szövetségekkel való kapcsolattartás során. A tokiói olimpiának a sportág jövőjére gyakorolt hatását is áttekintik.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- A szerveződés számára a világbajnokság egy nagyon jó platform, hiszen ebben az időszakban együtt vannak a világ legjobb játékosai, s általában olyan helyen rendezik a vb-t, ahol a klubélet is jelentős - a magyar bajnokságról mindenki tudja, hogy talán a legerősebb a világon. Ezúton is meghívom a magyar csapatok játékosait erre a rendezvényre.

Olyan meetinget szeretnénk, amelyen elmondhatunk fontos információkat, részben EU-s kötelezettségként, amit vállaltunk az Erasmus program keretében, másrészt magáról a vízilabdáról, mint "szakmáról" és a játékosokat személy szerint érintő kérdésekről szeretnénk beszélni, inkább beszélgetni. Mert fontos, hogy az érintettek elmondják, mit szeretnének, milyen gondjaik vannak, hogyan tudna azok megoldásában segíteni a WPO. Az edzőknek már van egy komoly szervezete, azt szeretnék, ha a játékosok is összehangoltan, hatékonyan hallathatnák a hangjukat a sportág helyi és nemzetközi vezetése felé.

A WPO rendezvénye július 15-én 17 órakor lesz a budapesti Hotel Aquincumban (Árpád fejedelem útja 94.).

A SZERVEZET HONLAPJA