FACEBOOK

Varga Tamás a Reggeli Startban

Varga Tamás a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.04.21.

Egyre több részlet derül ki a többszörös olimpiai bajnokok nyári masters vb-részvételéről. A Reggeli Start pénteki adásában Varga Tamás beszélt a készülődésről.

Mint megírtuk, a Millennium néven induló csapat (a szinte teljes sydney-i aranyérmes válogatott, valamint Gergely István és Varga Tamás) a 40 + kategóriában szerepel majd a budapesti "rendes" vb-t követő masters világbajnokságon, augusztus 7. és 13. között.

Varga Tamás a péntek reggeli élő stúdióbeszélgetésben elmondta, hogy a Biros Péter búcsúztatásakor rendezett gálamérkőzésen, az öltözőben halott először arról, hogy összejöhetne újra a csapat, de sokszor beszéltek erről már korábban is. A mostani ötletgazda Kásás Tamás volt.

Csuvi a nyári feladatokat szem előtt tartva már január óta edz, s ennek köszönhetően jobban is érzi magát. A többiek is tudják, hogy a vízben a rég megszerzett olimpiai bajnoki cím nem fogja meghatni az ellenfeleket. Aktív korukban is mindenki a magyar válogatottat akarta megverni, ez nyilván most is így lesz. Az érintettek megbeszélték már, hogy mindenki komolyan veszi ezt a feladatot, egyénileg készül. Ezt a munkát Kemény Dénes edzéstervvel segítette, de mindenki maga is tudja már, hogy neki személy szerint mire van szüksége. Próbálnak minél jobb kondícióba kerülni, s a felkészülés utolsó szakaszában már közösen edzenek majd. Szó van arról, hogy kétkapukat, edzőmeccseket is játszanak OB1-es, OB1B-s vagy OB2-es csapattal, ennek szervezése folyik.

Szombathy Pál kérdésére Csuvi ügyesen megkerülte a választ arra, hogy ha ez a csapat komolyan összeállna, mire lenne képes a mai OB1-ben. Mint mondta: ha visszamennénk az időben, akkor bármire. Most csak akkor, ha a négyszer 8 perces játékidőt négyszer 3 percre csökkentenék és percenként cserélhetnék az embereket...

A "rendes válogatott" vb-szereplését illetően Varga Tamás azt mondta, sok függ attól, hogy Hárai Balázs, Varga Dénes, Kis Gábor visszatér-e, szerepel-e a vb-n. A tehetségek közül Bátori Bencét, Manhercz Krisztiánt emelte ki és Török Bélát nevezte olyan lehetséges "meglepetésembernek", akinek beállítása lökést adhat a csapatnak. Optimális esetben Csuvi szerint "bármi lehet", esélyesnek tartja a csapatot a négy közé kerülésre.

A TELJES BESZÉLGETÉS: