FACEBOOK

MVLSZ-közgyűlés - újabb Kemény-legények az elnökségben

MVLSZ-közgyűlés - újabb Kemény-legények az elnökségben
hozzászólás, 2016.10.22.

Ellenjelölt nélkül, négy évre újraválasztották Kemény Dénest, az MVLSZ elnökét szombaton. A tisztújító közgyűlés után az elnökségben ugrásszerűen megnőtt az olimpiai bajnokok száma, az eddig is tag Szívós István, Faragó Tamás, Gergely István és Molnár Tamás mellett most Benedek Tibor, Biros Péter és Vári Attila is szerepet kapott a sportág legmagasabb szintű vezetésében.

A közgyűlést szombaton 9 órára hirdették meg, de már a meghívó jelezte, hogy határozatképtelenség esetén 11 órára ismét összehívják. Erre nem volt szükség, jó félórás várakozás után a tanácsteremben lévők száma elérte a határozatképességet.

A levezető elnök a közgyűlés menetét ismertetve elmondta, hogy a hozzászólások időtartamát 3 percre korlátozzák és azt kérik, hogy azok lényegre törőek legyenek, ne gerjesszenek vitát. (Ez a javaslat végül feleslegesnek bizonyult, mert a közgyűlésen senki nem jelentkezett hozzászólásra.)

Kemény Dénes szóbeli beszámolót tartott az elmúlt négy évről. Felsorolta a világvrsenyeken elért eredményeket, a sikeresen megrendezett magyarországi nagy tornákat, s jelezte, hogy a jövő évi budapesti világbajnokség vízilabdás részét (a logisztikai, utazási, szállás terület kivételével) az MVLSZ rendezi meg. Szót ejtett új szponzor bevonásának előkészületeiről és arról is, hogy az elmúlt időszak sportdiplomáciai sikereként Molnár Tamás bekerült a FINA és a LEN fontos testületébe, így a jövőben nem neki kell majd - elnökként - harcolni például a számunkra megfelelő bíróküldésért, ezt a feladatot Papesz végzi majd.

A plénum előtt Tóth Sándor a Liga korábbi elnöke olvasta fel Benedek Tibor üzenetét. A tisztségéről az év végével búcsúzó férfi szövetségi kapitány tájékoztatta a plénumot döntéséről, s egyben kimentette magát, mint írta, már a közgyűlés időpontjának kijelölése előtt megszervezte amerikai utazását. Üzenetében jelezte, hogy továbbra is a magyar vízilabdasport érdekében kíván tevékenykedni.

A tisztújítás során Kemény Dénessel szemben senki nem ajánlott vetélytársat, így az elnököt nyílt szavazással választották újra a következő négy évre. Társelnök lett Beck György, alelnök Vári Attila, a Liga új elnöke és Molnár Tamás, a játékvezetői bizottság vezetője.

A különböző testületek tagjaira éppen annyi jelölés érkezett a Jelölő Bizottsághoz, amennyi hely volt ezekben a testületekben. Ez - az alapszabály szerint - lehetővé tette, hogy ne kelljen titkos szavazást tartani, a küldöttek küldöttigazolványuk felmutatásával választották meg sorban, egyenként a testületi tagokat. Általában csak maga a jelölt tartózkodott, de voltak teljesen egyhangú szavazások is, mindössze egy két esetben nőtt két-háromra a tartózkodások száma, ellenszavazatot senki nem kapott.

Az új elnökség tagjai (a fent már említett tisztségviselőkön kívül):

Benedek Tibor, Biros Péter, Boros Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Hoffmann Tamás, Kovács István, Magyar József, Nyíri Zoltán, Pázmányi Gábor, Szívós István, Tóth Sándor.
 
Az új elnökség első ülésén - a szövetség tájékoztatása szerint - főtitkárrá választotta Hesz Mátét, aki edig az MVLSZ sajtó- és marketingügyeiért felelt. A korábbi főitkár, Nemcsik Balázs ügyvezető lett.

A férfi szövetségi kapitányi poszt sorsáról következő, novemberi ülésén tárgyal az új elnökség.


Nem hazudtolta meg önmagát Faragó Tamás!

A szövetség szombati tisztújító közgyűlésén egyenként, nyílt szavazással választották meg az elnökségi tagokat. Az éppen következő jelölt mindig pironkodva tartózkodott a szavazástól, hiszen róla volt szó - egészen addig, amíg Faragó Tamásra nem került a sor. A levezető elnök megkérdezte, ki szavaz Faragó Tamásra. Tonó azonnal, hatalmas lendülettel emelte magasra a kezét. Mikor a derültség elcsitult, hangosan megjegyezte: Magamat jól ismerem!

Szeretünk, Tonó!


vlv-képek a közgyűlésről