FACEBOOK

Vincze Balázs a Reggeli Startban

Vincze Balázs a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.10.04.

Az OSC vezetőedzője csapata BL-szerepléséről és egyéb terveiről beszélt a keddi Reggeli Startban, Szombathy Pál vendégeként.

Vincze Balázs elmondta, hogy az OSC tavalyhoz és a tavalyelőtti kerethez képest is megerősödött. Különösen a centerposzton történt igazolások (Szlobodan Nikics és Lukas Seman szerződtetése) adnak óriási stabilitást az elmúlt évhez képest, nem csak azért, mert két gólerős középcsatárról van szó, hanem amiatt is, hogy az ő beépülésükkel minden támadás veszélyesebbé válhat, hiszen a játékosok közelebb kerülnek  a kapuhoz, több lesz a variációs lehetőség.

A vezetőedző szerint először a védekezésre kell helyezni a hangsúlyt, ez adja majd a teljes játék stabilitását. A hétvégi budapesti BL-selejtező nehezebb meccsén, a Hannover ellen ez eleinte nem nagyon ment, hiszen az első negyedben öt gólt kapott a csapat. Később azonban sikerült felülkerekedni és ha csak egy góllal is, megnyerni a meccset. Más kérdés, hogy a csoportgyőzelem nem volt kifizetődő, hiszen a hétfői sorsolásnál a csoportmásodik németek könnyebb ellenfeleket kaptak, mint az OSC...

A BL második selejtezőkörében, a bresciai tornán továbbjutást vár a vezetőedző.

Vincze Balázs elkerülte a konkrét választ arra a kérdésre, hogy a bajnokság, a kupa és a BL közül melyik számára a legfontosabb. Mint mondta, az első két tornán szeretne döntőt játszani csapatával, a BL-ben pedig "első lépésként" a főtáblára jutás a cél.

Érdekes, hogy a bajnokságban már a második fordulóban (szerdán, tévés meccsen) találkozik a Szolnok és az OSC, ez a meccs megmutathatja, hogy az új igazolásokkal melyik csapat erősödött jobban. Mindenesetre az OSC vezetőedzője kijelentette: győzni mennek holnap Szolnokra.

A teljes beszélgetés: