FACEBOOK

Föl föl vitézek a csatára!

Föl föl vitézek a csatára!
hozzászólás, 2016.08.05.

Befejezte a felkészülést és készen áll a szerbek elleni szombati nyitómeccsre a magyar válogatott Rióban. Helyzetjelentésünk Benedek Tibor szövetségi kapitánytól és a játékosoktól nyert információink alapján.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Kétszer tudtunk edzeni a versenymedencében, tegnap este és ma délelőtt. Este már nem volt vizes gyakorlás, mert a megnyitó ünnepség miatt zárva vannak az uszodák, meg egyébként is nagyon korán kelünk, hiszen itteni idő szerint 9 órakor kezdődik a mérkőzésünk.

Tegnap este a brazilokkal játszottunk emberelőnyt-emberhátrányt, ma pedig magunkban gyakoroltunk még kicsit, de igazából ez már csak átmozgatás volt. Készen állunk a holnapi mérkőzésre.

- A brazilok elleni közös munkát hogy értékelted?

- Mindenki gyakorolta, amit maga szeretett volna. Mivel a brazilok ellenfeleink lesznek a csoportban, nyilván mindkét csapat egy kicsit óvatos volt, de fontosnak tartom, hogy a meccsmedencében tudtunk edzeni, inkább ez volt a lényeg, belőttük a kapukat, "bepasszoltuk" a pályát.

- Milyen az élet az olimpiai faluban?

- Teljesen rendeződött minden, nem rosszabb, nem jobb, mint bármelyik olimpiai faluban. Jól érezzük magunkat, minden rendben van. A megnyitóra nem tudtunk elmenni, most vonult el itt előttünk az összes csapat. Fel sem vetődött, hogy részt vegyünk, hiszen ez egy nagyon fárasztó rendezvény, öt-hatórás program utazásokkal, hosszú várakozásokkal és nagyon késői visszaérkezéssel, semmiféle esély nem volt arra, hogy elmenjünk.

- Hogy lesz a reggeli pogram?

- Öt órakor lesz ébresztő, emiatt egy kis torna és az itteni nyitott medence hideg vizében való csobbanás segíti, hogy mindenki magához térjen.

- Hát akkor térjünk rá a meccsre... Most, így az utolsó este mik a megfogalmazható elvárásaid, mire készültök?

- Nyerünk.

- Csak ennyi...? Ez nagyjából elég is előzetes információként... :-) Úgy érzed, hogy megérett erre a helyzet, alkalmas a győztes bemutatkozásra a csapat?

- Meglátjuk. Nagyon nehéz az első meccsminden olimpián.Teljesen különböző módon készült a két csapat. A szerbek rengeteg ellenféllel találkoztak, még az utolsó pillanatokban is kétkapuztak, mi nem ezt a módszert választottuk, kiderül holnap, hogy ki döntött jól, illetve azért az hosszabb távon fog megmutatkozni, hogy melyik megoldás előnyösebb.

Nagyon izgalmas, jó meccs lesz szerintem.

- Mennyire feszült a légkör, mennyire vannak már "felspannolva" a játékosok? Néhány napja még nyoma sem volt az olimpiai láznak, gondolom, ez megváltozott.

- Szerintem mindenki nagyon szeretné már elkezdeni. Úgy látom, akkora a feszültség, ami még nem terhes, de mindenkinek nagyon viszket már a tenyere...

- Egészségesek vagytok, nincs senkivel gond?

- Egészséges mindenki.

- Tóth Marcival mi a helyzet?

- Edzett velünk, részt vett a gyakorlásban, holnap még lejön a meccsre és este utazik haza.

- Köszönöm szépen, jó éjszakát és jó munkát holnap reggelre!

- Köszönjük.


A magyar csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Mint ismert, a csapattal utazott Rióba Tóth Márton, aki ott is segítette a tornára való felkészülést, s most tér haza.

Az olimpia férfi vízilabda-tornáján az első nap programja

Szombat (magyar idő szerint)


14.00 Szerbia-Magyarország(A csoport) - M4 Sport, vlv (szöveges élő)
15.20 USA-Horvátország (B csoport)
16.40 Spanyolország-Olaszország (B)
18.00 Görögország-Japán (A)

0.30 Franciaország-Montenegró (B)
01.50 Brazília-Ausztrália (A)

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


A magyar csapat részt vett a csütörtöki ünnepségen, amelynek keretében több ország nemzeti zászlaját felhúzták az olimpiai falu egyik zászlórúdjára, elhangzott a magyar himnusz is. Az összejövetel végén Varga Dénes csapatkapitány szelfit készített (a jelenlévő fotoriporterek nagy örömére).

Képeink forrása: MOB (Szalmás Péter), MTI (Kovács Tamás) és a játékosok.